Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 19°C

Emek ve 71 Evler mahallerini bağlayan köprüde tehlike alarmı

Emek ve 71 Evler mahallerini bağlayan köprüde tehlike alarmı
19.09.2023
A+
A-

Eskişehir’in Odunpazarı ilçesine bağlı Emek mahallesi Ozan sokak ile 71 Evler mahallesi Kantar sokak arasındaki köprü, dar yapısı ve eski olması sebebiyle otomobil sürücüleri ve vatandaşlar için büyük bir tehlike oluşturuyor. Özellikle yoğun saatlerde bu köprüde yaşanan trafik yoğunluğu ve kazalar, bölge sakinlerinin can güvenliğini tehlikeye atıyor.İki mahalle muhtarı ve bölge sakini bu köprünün genişletilmesi için daha önce birçok defa Odunpazarı Belediyesi’ne ve Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’ne dilekçe ile başvuruda bulunmuş, ancak olumlu bir geri dönüş alamamış. Emek, 71 Evler mahallelerinin muhtarları ve vatandaşlar bu köprünün en kısa sürede genişletilmesi çağrısında bulundu.

“Muhtarlığımız bitiyor köprü hala yapılmadı”
71 Evler Mahalle Muhtarı Veysel Gaznepoğlu, köprünün dar ve eski olması vatandaşları ve otomobil sürücülerini zor durumda bıraktığını ifade etti. Gaznepoğlu, 2019 yılından bu yana sürekli Odunpazarı Belediyesi ve DSİ 3. Bölge Müdürlüğüne dilekçe yazdıklarını ve bir çözüm üretilmediğini belirterek “Emek mahalle muhtarımızla birlikte biz 2019 bu köprünün genişletilmesi için önce DSİ 3. Bölge Müdürlüğüne dilekçe verdik. Buranın Odunpazarı Belediyesi mücavir alanı içinde olduğundan dolayı Odunpazarı Belediyesi yapmasını gerek şeklinde cevap geldi. Biz de daha önce Emek Mahalle Muhtarımız Sibel hanımla birlikte dilekçe yazdık, Odunpazarı Fen İşleri Müdürlüğüne şu anda herhangi bir yapım olmadı. Aşağı yukarı 5 yıl oldu. Bizim muhtarlarımız bitiyor. Şu anda da köprüde bir işlem yapılmadı. Burada her an her zaman kaza oluyor. Hatta daha önce 2 ay önce bir kaza oldu. Ben kendim de şahit oldum. Kanalın içindeydim. Araç her an kaza oluyor. Burada insanlar zor geçiyor, 2 mahalleyi bağlıyor. Bu kanal Emek ve 71 Evler mahallelerini birbirine bağlıyor. Kanalın üstü Emek Mahallesi kanalın alt tarafı 71 Evler oluyor. O yüzden araç ve kişi sayısı çok. Yol çok çalışmaktadır. Muhtarımın da dediği gibi birlikte uğraşıyoruz ama çözüm istiyoruz. Yetkililerden bir an önce buranın yapılmasını, çözümlenmesini istiyoruz.

“Bu köprüde sürekli trafik kazaları oluyor”
Emek Mahallesi Muhtarı Sibel Akıl ise konu hakkında şöyle konuştu;
“Köprü, hepimizin gerçekten büyük anlamda sıkıntı yaşadığı bir köprüdür. Çünkü yaya geçidinin olmadığı dar olduğu bir köprü devamlı kazaların olduğu. Ve buna rağmen hiçbir önlemin alınmadığı bir köprü. Buradan çok fazla şikâyetler geliyor. Açıkçası vatandaşlarımızdan bir dönem 6 ay kadar öncesi hemen hemen neredeyse bir hafta 10 günde bir kaza oluyordu. Araçlar burada yol dar olduğu için kanalın içerisine düşüyordu. Dilekçelerimizi DSİ 3. Bölge Müdürlüğüne ve Odunpazarı Belediyesine verdik. Kendileriyle bizzat görüşme sağladık ve o kadar dilekçeye rağmen halen bir çözüm elde edemedik. Biz artık buraya bir çözüm istiyoruz. Çözüm üretilsin, yapılsın. Çünkü insanlarımız da buradan rahat geçsin? Çoluk çocukla rahat geçsin ve şöyle baktığımızda hiçbir koruma önlemi de yok açıkçası ve yetkilere sesleniyoruz. İnşallah burası güzelleştirilir. Vatandaşın daha rahat ve araçların daha rahat hareket edebileceği bir alana dönüştürülür diye düşünüyoruz. Umut ediyoruz ve bizi artık bu konuyla ilgili bir çözüm istiyoruz.”

“Çocuklar en ufak bir hamlede direk suyun içine düşebilir”
Bölgede yaşayan vatandaş Murat isimli vatandaş ile ise, 10 yıldır bu bölgede yaşadığını ve aynı sorunun sürekli devam ettiğini belirterek ”Aşağı yukarı 10 yıldır Emek mahallesinde oturmaktayım. Bu köprüyü de 10 yıldır da bu köprüye birebir şahidiz. Can güvenliğimiz gerçekten yok. Burada bizim ve çocukların, gençler, yaşlılar olmak üzere, yani bu köprü hem yaya geçidi olarak kullanılıyor. Hem de araçlar kullanıyor. İki araba yan yana geçtiğinde gerçekten bir kişinin geçmesi çok zor bir hal almaktadır. Biz vatandaşlar olarak her yere bildirimlerinizi yaptık ama hiçbir şekilde yetkililerden yanıt bulamadık. Yani burada illa da bir insanın can güvenliğinin gitmesi mi lazım? Yani bir acı mı yaşanması lazım ondan sonra mı yapılacak acaba? Bu köprüde biraz genişletilecek ve sadece bir de yaya geçidi yapılacak. Belki 50 yıl, belki de 100 yıla yakın bir köprüdür. Yani çok eski bir köprü ve burada biz vatandaş olarak bu konudan çok rahatsızız. Hani insanlar gerçekten buradan geçerken çok zorlanmaktadır. Yani buranın bir an önce yapılmasını gerçi. Cidden çok istiyoruz ve çok zor durumdayız. Emek mahallesi oturanları olarak yani buradaki şu mesafenin aralığı şuradaki yani 2 yaşındaki 3 yaşındaki veya bırakın büyük insanın bile düşmesi anlık meseledir. Yani çok aralıklı bir demir koruyucular var. Burada insanlar çocuklarıyla geçerken. Çocuğunun elini bıraksa çocuk en ufak bir hamlede direk suyun içine düşebilir. Çıkarın da şu yolda kesişen şu, yolda sürekli, yani haftada bir kere ayda 2 kere 3 kere kaza meydana gelmektedir. Yani bu hem bizim mal güvenliğimiz hem can güvenliğimiz gerçekten sıkıntıda bir an önce bu vatandaşın çağrısına kulak vermelerine rica ediyorum ”dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.