Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
18°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 19°C
Sal 21°C
Çar 20°C

EMEKLİ HAKLARIMIZ EŞİT OLMALI

EMEKLİ HAKLARIMIZ EŞİT OLMALI
24.03.2023
A+
A-

 

Eskişehir Bakkal ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı İ.Hakkı ÖRDEK, BAĞ-KUR’lu esnafların 9 bin gün ile emekli olmalarının adaletli bir tutum olmadığına vurgu yaparak, SSK’lılar gibi 5 bin gün ile esnaflara da EYT Yasası’nda hak verilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Ördek, “Bir SSK’lı 5 bin prim günüyle emekli olabiliyorsa, biz de bunu hak ediyoruz” dedi.

Eskişehir Bakkal ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı İ.Hakkı ÖRDEK, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a EYT’yi yaşama geçirdiği için teşekkürlerini ileterek, Cumhurbaşkanı’ndan Esnaf ve Sanatkârlar için de 5 bin gün ile emekli olmaları yönünde müjde beklediklerini açıkladı.

“HAKLARIMIZIN DA BİRLEŞMESİNİ İSTİYORUZ”

Başkan İ.Hakkı ÖRDEK açıklamalarında, şu ifadelere yer verdi: “SSK ve BAĞ-KUR arasında emeklilik süresi 10 yıl fark ediyor. Arada büyük bir uçurum var. SGK olarak tek bir çatı altında birleştik fakat haklarımızın da birleşmesini istiyoruz. Erkeklere 9 bin, kadınlara ise 7 bin 200 prim günü çok fazla. Bir SSK’lı 5 bin prim günüyle emekli olabiliyorsa, biz de bunu hak ediyoruz. Emekli olma şartlarından birisi olan SGK ile BAĞ-KUR arasındaki hizmet süresi, prim gün sayısı ile alakalı, SGK 5 bin, BAĞ-KUR 9 bin gün eşitsizliğinin ortadan kaldırılmasını beklemekteyiz. Primini devlete yük olmadan kendisi ödeyen esnaflarımızın da 5 bin gün ile EYT’den faydalanmaları gerekmektedir. EYT ile birlikte bu sorunun çözülüp eşitsizliğin ortadan kaldırılabileceğine inanıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın esnafların sesini duyacağından ve bu adaletsizliği ortadan kaldıracağından şüphemiz yoktur.”

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.