Site Rengi

DOLAR 32,3961
EURO 34,7692
ALTIN 2.435,72
BIST 9.983,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 16°C

Enderun Okulları Projesi

Enderun Okulları Projesi
08.04.2023
A+
A-

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Eskişehir İl Temsilciliği tarafından her yıl olduğu gibi bu yılda “Enderun Okulları” Projesi başvuruları başladı. Projeye tıp, hukuk, mühendislik, diplomasi ve siyaset alanlarına ilgi duyan, üniversitede bu alanlardan birinde eğitim almayı hedefleyen, yazmayı ve okumayı seven 9, 10, 11ve 12. sınıf öğrencileri enderunokulu.tugva.org adresinden katılabilecek.

Tıp, hukuk, mühendislik, diplomasi ve siyaset alanlarında eğitim görmek isteyen öğrencilerin; üniversiteye giriş sınavı öncesi hedefledikleri bölümler hakkında mesleki rehberlik etkinliğinden yararlanıp bilgi ve birikim sahibi olabilmeleri, ilgi duydukları bölümlerin derslerini dinleyip zorluk derecesini test edebilmeleri, kazanmaları halinde ise bölümlerinin giriş derslerine aşina olabilmeleri amaç edinilmiştir. Türkiye’nin gelecekte ihtiyacı olan eğitimli insan ihtiyacının liseden itibaren yönlendirilmesi hedeflenmektedir.

Proje “ders etabı” ve “teknik gezi etabı” olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Ders etabı bölümünde her okul için iki haftada bir ders olmak üzere toplam 8 ders yapılacaktır. İlk iki ders ilgili alanlarda okuyan üniversite öğrencileri ile yapılacaktır. Üçüncü ve dördüncü ders ilgili alanlarda çalışan kişiler tarafından yapılacaktır. Son dört ders ise ilgili alanlarda mesleğinde uzman kişiler tarafından yapılacaktır.Teknik gezi etabında ise TÜGVA Eskişehir Temsilciliği başvuran öğrenciler ile ilgili alanların çalışma alanlarına teknik gezi gerçekleştirecektir.
Türkiye Gençlik Vakfı Eskişehir İl Temsilcisi Ramazan ANIL “Enderun okulu projemiz her yıl olduğu gibi bu yılda hem Türkiye geneli hem Eskişehir’den yoğun ilgi görüceğini umut ediyoruz, her sene lise öğrencilerimize gelecekteki mesleklerini seçmelerinde yardımcı olmaya devam ediyoruz. Enderun okulu projemizle yanlış üniversite tercihlerininde önüne geçiyoruz. Bizler her zaman dediğimiz gibi odak noktamız da bulunan gençlerin bir nebze de olsa yardımcı olabilmek için çalışmaktayız, bunun için ise Türkiye Gençlik Vakfı Eskişehir İl Temsilciliği olarak her zaman daha ileriye hedeflemekteyiz” dedi.
Enderun Okulu Hedefleri

TÜGVA Lise Koordinatörlüğü tarafından yürütülen Enderun Okulu projesi 4 farklı okulu liseli öğrenciler ile üniversite öncesinde alanlarında deneyimli, tecrübeli akademisyen ve yöneticilerle buluşturarak hem rehberlik hizmeti hem de bölümler hakkında öğrencilerin genel bilgi sahibi olmasını sağlayacaktır.
Programın Hedef Kitlesi
Tıp, Hukuk, Mühendislik, Diplomasi ve Siyaset alanlarına ilgi duyan, üniversitede bu alanlardan birinde eğitim almayı hedefleyen, yazmayı ve okumayı seven 9. 10. 11. ve 12. sınıf öğrenciler.
Programın İmkanları
• Akademisyen ve Yöneticilerle Dersler
• Meslek Buluşmaları
• Bilim Tiyatroları
• Teknik Geziler
Hukuk Okulu
Hukuk alanında eğitim görmek isteyen öğrencilerin; üniversiteye giriş sınavı öncesi hedefledikleri bölümler hakkında mesleki rehberlik etkinliğinden yararlanıp bilgi ve birikim sahibi olabilmeleri, ilgi duydukları bölümlerin derslerini dinleyip zorluk derecesini test edebilmeleri, kazanmaları halinde ise bölümlerinin giriş derslerine aşina olabilmeleri amaç edinilmiştir. Türkiye’nin gelecekte ihtiyacı olan eğitimli insan ihtiyacının liseden itibaren yönlendirilmesi hedeflenmiştir.
Mühendislik Okulu
Mühendislik alanında eğitim görmek isteyen öğrencilerin; üniversiteye giriş sınavı öncesi hedefledikleri mühendislik bölümü hakkında fikir sahibi olması ve mühendislik alanında üniversite okuyan öğrencilerle ve mühendislerle aynı platformlarda bir araya gelebilmeleri, gelecekteki hayalları hakkında detaylı fikir sahibi olup motivasyon kazanmaları amaç edinilmiştir. Gelecekte kendi yerli ve milli otomobillerini, uçaklarını, sistemleri ve yazılımlarını geliştiren gençlerin tohumlarının atılması hedeflenmiştir.
Diplomasi Okulu
Diplomasi ve Siyaset alanında eğitim görmek isteyen öğrencilerin; üniversiteye giriş sınavı öncesi hedefledikleri bölümler hakkında bilgi sahibi olup rehberlik hizmeti almaları ve ön tecrübe sahibi olabilmeleri, ilgi duydukları bölümleri okuyan üniversite öğrencileri ve alanında uzman kişilerle buluşup kendilerini geliştirebilmeleri, bu bölümleri kazanmaları halinde ise derslerine aşina olabilmeleri amaç edinilmiştir.
Tıp Okulu
Tıp alanında eğitim görmek isteyen öğrencilerin; üniversite öncesi tıp fakülteleri ve tıp okumak hakkında mesleki tecrübe paylaşımı etkinliğinden yararlanıp bilgi ve birikim sahibi olabilmeleri, ilgi duydukları tıp alanında okuyan üniversite öğrencileri ve tıp doktorları ile birebir buluşmaları, bu alanda hazırlanırken motivasyon kazanmaları ve bölüme aşina olmaları amaç edinilmiştir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.