Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 17°C
Sal 19°C
Çar 20°C

ENERJİ BAKANI FATİH DÖNMEZ’E HABER ÖTESİ’NE ÖZEL AÇIKLAMALAR

ENERJİ BAKANI FATİH DÖNMEZ’E HABER ÖTESİ’NE ÖZEL AÇIKLAMALAR
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı,AK Parti Eskişehir birinci sıra Milletvekili Adayı Fatih Dönmez Haber Ötesi ne Özel Açıklamlarda bulundu.Haber Ötesi Köşe Yazarı Asalet Salgınoglu’nun gerçekleştirdigi Söyleşi de Enerji Bakanı Dönmez Eskişehir’ den Milletvekili adayı olmasının kendisi için özel bir anlamı oldugunu,hem aynı Çografyanın insanı olması hemde Eskişehir’deki Enerji ve Maden Yatırımları için çok önemli ve verimli  çalışma ve Yasama dönemi Gerçekleşecegini söyledi
Haber Ötesi: Sayın Bakanım, “Nükleer enerji çağı başlıyor” sözünüzden hareketle Akkuyu ile Türkiye bu çağın neresinde olacak
Fatih Dönmez. Akkuyu NGS dünyanın en büyük nükleer güç santrali şantiyesi. Şu an 4 reaktörün inşası aynı anda sürüyor. Nükleer enerji Türkiye için artık uzak bir hedef değil. İnşallah önümüzdeki yıl nükleer enerjiden elektrik üretmeye başlayacağız. Tesis tam kapasiteye ulaştığında yıllık elektrik ihtiyacımızın yüzde 10’unu Akkuyu’dan karşılayacağız. Burada üreteceğimiz yıllık 35 milyar kilovatsaat elektrikle yıllık 7 milyar metreküp doğal gaz ithalatı ve 35 milyon ton karbon salımının (yıllık) önüne geçmiş olacağız.
Akkuyu NGS Türkiye için bir elektrik santralinden daha öte bir anlama sahip. Burası Türkiye’nin gelecekte kuracağı nükleer enerji endüstrisinin de referans noktası olacak. Bu maksatla 317 öğrencimizi Rusya’da nükleer enerji eğitimine gönderdik. 291 mühendisimiz Rusya’da nükleer enerji alanında lisans ve yüksek lisans eğitimlerini tamamlayarak Akkuyu’da iş başı yaptılar. 26 mühendisimiz halen eğitimlerine devam ediyor.
Haber Ötesi: Geçtiğimiz günlerde, Sayın Cumhurbaşkanın da teşrifleriyle Beylikova Nadir Toprak Elementleri Tesisi’nin açılışı yapıldı.
* Bu tesisin önemi?
* Şehrimize katacağı değer?
Fatih Dönmez: Beylikova ilçemizde 694 milyon tonluk nadir toprak elementi keşfi yaptık. Sahada 17 farklı element tespit ettik. Nadir toprak elementleri teknolojide kilit öneme sahip. Dünyada nadir toprak elementi üreten ülke sayısı iki elin parmağını geçmez.
Yıllık 1200 ton üretim yapacak pilot nadir toprak elementleri tesisimizle Türkiye de artık bu ligde.
Şimdi bu madenlerimiz değere dönüşecek, Eskişehir’e üretim, ihracat, istihdam olarak değer katacak.
Haber Ötesi: Sayın Bakanım, 20 nisanda bağımsızlık ateşini yakarak ülkemizi Karadeniz gazıyla buluşturdunuz…
* Türkiye gaz dağıtım merkezi olma hedefinin neresinde?
*Türkiye’yi dünyanın enerji devlerinden biri haline getirebilecek mi?
* Ülkemize yakın zamanda yeni müjdeler gelecek mi?
Fatih Dönmez:Karadeniz’de keşfedilen toplam 710 milyar metreküplük dev doğal gaz rezervleri 2020 yılında tüm dünya çapında denizlerdeki en büyük doğal gaz keşfi. Aynı zamanda Türkiye’nin bugüne kadar gerçekleştirdiği en büyük doğal gaz keşfi.
Sakarya Gaz Sahası Geliştirme Projesi tam kapasiteye ulaştığında, Türkiye’nin mevcut yıllık doğal gaz ihtiyacının %25 ila %30’unu tek başına karşılayacak. Enerji bağımsızlığının ve arz güvenliğinin giderek önem kazandığı dünyamızda, Türkiye’nin bugüne dek keşfettiği en büyük doğal gaz rezervini üretime açması ekonomimiz ve enerji jeopolitiği açısından hayati bir kazanımdır.
Dört sondaj gemimizden oluşan yerli filomuzla doğal gaz arama çalışmalarımız devam ediyor. Yeni keşiflerin yapılacağından umutluyuz.
Haber Ötesi:Tek kelime ile Şuan ki Atmosferi  anlatmak isteseniz neler olur ?
Fatih Dönmez: Fatih dönmez Enerji
                            Eskişehir’e değer
                              Türkiye Yüzyılı
          Recep Tayyip Erdoğan Doğru Adam
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.