Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C

Enerjimiz Eşit projesine bir ödül de Toplumsal Fayda Ödülleri’nden geldi

Enerjimiz Eşit projesine bir ödül de Toplumsal Fayda Ödülleri’nden geldi
30.11.2023
A+
A-

Elektrik dağıtım şirketi OEDAŞ, kadın istihdamının az olduğu enerji sektöründe farkındalık oluşturmayı hedeflediği “Enerjimiz Eşit” projesi ile Toplumsal Fayda Ödülleri’nde Jüri Özel Ödülü’nü aldı. OEDAŞ Genel Müdürü Fuat Celepci, “Mesleklerin cinsiyetlere göre ayrılmadığına inanan, hayatın her alanında olduğu gibi enerji sektöründe de toplumsal cinsiyet eşitliğini savunan bir şirket olarak, bu ödülü almaktan gurur duyuyoruz” dedi
Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerinin elektrik dağıtım hizmetini sağlayan Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), “Enerjimiz Eşit” projesi ile Dünya Gazetesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Toplumsal Fayda Ödülleri’nde Jüri Özel Ödülü’nü kazandı. 29 Kasım akşamı İstanbul’da düzenlenen törene, OEDAŞ kurumsal iletişim ekibi katılım gösterdi.

Fuat Celepci: “Etkili olduğumuz her alanda fırsat eşitliği için çalışıyoruz”
OEDAŞ Genel Müdürü Fuat Celepci, faaliyet gösterdikleri enerji sektöründe kadın istihdamının düşük olduğunu söyleyerek, “OEDAŞ olarak, mesleklerin cinsiyetlere göre ayrılmadığına inanıyor, hayatın her alanında olduğu gibi enerji sektöründe de toplumsal cinsiyet eşitliğini savunuyoruz. Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UNGC) ve Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi İlkeleri (WEP’s) imzacısı olmamızın verdiği sorumlulukla da yalnızca sektörümüzde değil etkili olduğumuz her alanda fırsat eşitliğine yönelik faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Projeye başladığımız 2019 yılında ‘beyaz yaka’ kadın çalışan oranımız yüzde 28 iken günümüzde bu oranı yüzde 35’e yükseldi. Mühendis kadromuzda da yüzde 14 seviyesinden yüzde 21’e ulaştık. Fırsat eşitliği eğitimleri, kadın çalışanlarımıza yönelik mentörlük ve liderlik programları gibi çalışmalarımızla bu konudaki kararlılığımızı ortaya koyuyoruz” dedi.

“Çabamızın takdir görmesi sorumluluğumuzu artırıyor”
2019 yılında hayata geçirdikleri projenin bugüne kadar ulusal ve uluslararası arenada dört kez ödüle layık görüldüğünü hatırlatan Celepci, şöyle devam etti:
“Enerjimiz Eşit projesi, kapsayıcılık ve sürdürülebilirlik gibi evrensel değerleri benimsemesi ve bu doğrultuda önemli adımlar atması nedeniyle takdir görüyor. Bu alandaki hedeflerimize ulaşmak için verdiğimiz çabanın takdir edildiğini görmek bize hem büyük gurur veriyor hem de sorumluluklarımızı artırıyor. Bu bilinçle çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz.”

Üç yılda dördüncü ödül
OEDAŞ, Enerjimiz Eşit projesi ile 2021 yılında EBRD’nin düzenlediği Sürdürülebilirlik Ödülleri’nde gümüş madalya, 2022 yılında ise T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye’ye Enerji Veren Kadınlar Ödül Töreni’nde Enerjide Örnek Şirket, bu yılın Mayıs ayında Kadın Dostu Markalar 2023 Farkındalık Ödülü’nü aldı. Toplumsal Fayda Ödülleri’nde kazanılan Jüri Özel Ödülü ile birlikte üç yılda alınan ödüllerin sayısı dörde yükseldi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.