Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 19°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 19°C

Engelli olmak, sadece engellilerin sorunu değildir.”

Engelli olmak, sadece engellilerin sorunu değildir.”
01.12.2023
A+
A-

YENİ SENDİKA Eskişehir İl Temsilci Yardımcısı aynı zamanda Engelliler Komisyonu Başkanı Hüseyin Tosun, engellilerin sosyal hayata adaptasyonuna önem verilmesi gerektiğini söyledi. “Engelli olmak, sadece engellilerin sorunu değildir.” diyen Tosun, her sağlıklı bireyin bir gün engelli adayı olabileceği gerçeğini unutmaması gerektiğini kaydetti. Engellilerin sosyal hayata adapte olması için ortak akıl ile çözüm üretilmesi gerektiğini dile getiren Hüseyin Tosun, “Yeni Sendika Eskişehir Temsilciliği olarak engellilerin sorunlarını daha yakından izlemek ve sorunlarını yetkililere iletmek amacıyla Yeni Sendika Eskişehir Engelliler Komisyonu’nu kurduk. Engelli insanların sadece özel koruma önlemleri içerisine alınmaları yeterli değildir. Asıl önemli olanın engellilerin eğitim ve sağlık imkanlarının hazırlanması suretiyle kendi toplumlarıyla kaynaştırılması ve nihayet istihdam şartları yaratılarak ekonomiye etkin bir şekilde katılmalarının sağlanması gerekmektedir.” diye konuştu.
Tosun, Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında kabul edilen 3 Aralık Dünya Dünya Engelliler Günü, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de engelli bireylerin ihtiyaçlarına yönelik farkındalık oluşturacak etkinliklere yer verilen uluslararası bir gün olarak kabul edilmiştir.

Engellilik, yalnızca engeli olan bireylerin ya da ailelerinin içinde bulunduğu bir konu değil, toplumun her kesiminin ve her bireyin çabasını gerektiren ortak bir sorumluluktur. Kendilerine güvenildiği ve fırsat verildiği takdirde herkes kadar başarılı olabileceklerini kanıtlayan engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatta daha fazla varlık göstermeleri ve kendilerini hak ettikleri yerde görmeleri şüphesiz aziz milletimizin sosyal dokusunu zenginleştirecek ve güçlendirecektir.

Bugün engelli kardeşlerimizin sosyal, ekonomik ve kültür hayatına yapmış oldukları katkılar her türlü takdirin üstünde olup spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden iş dünyasına her alanda ortaya koydukları başarılarla gurur duymaktayız.
Engelli bireylerin insan vakar ve onuruna yakışır biçimde yaşamlarını sürdürebilmeleri için yapılan en küçük çalışmalar dahi bizim için çok önemli ve değerlidir. Dedi.
Engelliler Komisyon Başkanı Hüseyin Tosun, Bu duygularla tüm engelli Çalışanlarımızın “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü” kutlar, kendilerine ve ailelerine sağlıklı ve huzur dolu bir yaşam dilerim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.