Site Rengi

DOLAR 32,4730
EURO 34,8021
ALTIN 2.426,01
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Az Bulutlu
Eskişehir
18°C
Az Bulutlu
Per 17°C
Cum 17°C
Cts 14°C
Paz 18°C

EOSB ‘Ortak Akıl Toplantısı’na Ev Sahipliği Yaptı

15.08.2019
A+
A-

Turkishtime, Halkbank ve Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi iş birliğinde “Ortak Akıl Toplantısı” EOSB Konferans Salonunda gerçekleşti. Moderatörlüğünü Altınbaş Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Alkin’in gerçekleştirdiği toplantıya Halkbank İstanbul 1 Bölge Müdürü Hakan Başaran, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Turkishtime Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Özkan ve Eskişehir Sanayisine yön veren EOSB firma yetkilileri katıldı. Toplantıda EOSB’nin faaliyetleri, projeleri ve markalaşma süreci üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantının açılış konuşmasını yapan EOSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi hakkında detaylı bilgi verdi. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nin sürmekte olduğu en büyük projesi olan Gelişme Alanı hakkında bilgi veren Küpeli “5 milyon metrekarelik gelişme alanı yatırımı ile ilgili bir yandan arazi hazırlık çalışmaları yapılırken, diğer taraftan altyapı yatırımları, mevcut OSB’yle bağlantı yolları çalışmaları da devam etmektedir” diye konuştu.

EOSB’nin projeleri arasında yer alan ‘Sanayi Envanteri’ ve ‘eosbbirliktesatinal.com’ portalı hakkında da katılımcıları bilgilendiren Yönetim Kurulu Başkanı Küpeli, Tepebaşı Belediyesi ile birlikte hayata geçirilecek ‘Engelli Uygulama ve İstihdama Geçiş Atölyesi İşbirliği Protokolü’nün kapsamı hakkında detaylı bilgi verdi. Sanayicinin en büyük problemlerinden biri olan yetişmiş eleman sorununa da değinen Küpeli, EOSB’nin 2019-2021 yılları arasında gerçekleştireceği Mesleki Eğitim Lisesi projesi ile bu soruna çözüm getirmeyi amaçladıklarını vurguladı. Küpeli, EOSB’nin ‘Yaşam Parkı’ projesini şu sözlerle anlattı: “Sanayiciler, çalışanlar ve öğrenciler için gerçekleştirilecek ‘Yaşam parkı’ projesinin içinde çok amaçlı salon, sanayi müzesi, kreş, açık ve kapalı sağlık ve spor alanları, kadın-erkek kuaförü, restoran, dinlenme alanlarının bulunduğu ve en önemlisi 150 bin metrekarede yeşilin, ağacın bol olduğu bir alan inşa edilecektir.” Demiryolu bağlantısı ve Gemlik limanı bağlantısının EOSB açısından önemine dikkat çeken Küpeli “Her zeminde bu taleplerimizi dile getiriyoruz. Havayolu ulaşımı da Eskişehir sanayisi için hayati öneme sahip” dedi.

Ortak Akıl Toplantısı’na katılan sanayiciler de Eskişehir sanayisinin ‘Havacılık ve Raylı Sistemler’ konusundaki başarılarına dikkat çekerek, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nin markalaşma stratejileri konusunda fikir alışverişinde bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.