Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Az Bulutlu
Eskişehir
19°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 18°C

EOSB’nin KASGA Projesi Ödül layık görüldü

EOSB’nin KASGA Projesi Ödül layık  görüldü

Eskişehir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan, “Üretim ve Beceri Odaklı Kadın Sosyal Gelişim Atölyesi (KASGA) Projesi”, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK)-Ortak Yarınlar Ödül Programında, “Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Kadınlar İçin Fayda Yaratanlar” kategorisinde ödüle layık görüldü. Başkan Küpeli yaptığı açıklamada dezavantajlı gruplarda yer alan kadınların üretime kazandırıldığı projenin ödülle taçlandırılmasının doğru iş yapmanın en iyi örneği olduğunu söyledi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından başlatılan ve son yıllarda Ortak Yarınlar adı altında sürdürülen sosyal sorumluluk projeleri ödül programı 2023 yılı sonuçları belli oldu. “Cumhuriyetimizin 100.yılında Çalışma Hayatı” odağında düzenlenen “Ortak Yarınlar” ödül programında Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinin “Üretim ve Beceri Odaklı Kadın Sosyal Gelişim Atölyesi (KASGA) Projesi”, Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Kadınlar İçin Fayda Yaratanlar kategorisinde ödüle layık görüldü.

Jüri ve ardından halk oylaması ile belirlenen projelere ödülleri Ankara’da törenle verilirken, ödül törenine ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ve çok sayıda davetli katıldı. Gerçekleşen ödül töreninde Eskişehir OSB’nin ödülünü Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli aldı.

Eskişehir OSB’nin aldığı ödüle ilişkin değerlendirmelerde bulunan Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, meslek sahibi olmak isteyen ve dezavantajlı gruplarda yer alan kadınların üretime kazandırıldığı KASGA projesinin TİSK tarafından düzenlenen Ortak Yarınlar Ödül Programında, “Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Kadınlar İçin Fayda Yaratanlar” kategorisinde ödüle layık görülmesinden dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını aktardı.

“Bir ekip çalışması sonucu alınan bu ödül doğru iş yapmanın en iyi örneğidir” diyen Başkan Küpeli, “Cumhuriyetimizin 100. yılında kadınlar için fayda yaratan projemizin, kadınların fayda yarattığı bir projeye dönüşmesinden büyük heyecan duyuyoruz. Sürdürülebilir kalkınma için sosyal gelişme ve sanayi iş birliğinin, ülkemiz kalkınma planlarında da öncelikli olarak yer alması, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Kadın Sosyal Gelişim Atölyemizin sürdürülebilir ve yenilikçi bir model olarak yaşamasında bizlere güç vermektedir. Bir ekip çalışması sonucu alınan bu ödül doğru iş yapmanın en iyi örneğidir. Tüm Eskişehir OSB yönetimi ve personelinin çalışma azmini ve motivasyonunu artırmıştır. Projenin hayata geçmesinde büyük emekleri olan tüm paydaşlarımıza ve çalışanlarımıza sonsuz şükranlarımı sunarım” diye konuştu.

Bu tür projelerle sanayide çalışan kadın sayısını artırmayı hedeflediklerini ifade eden Başkan Küpeli, “Sanayi işgücünün yaklaşık yüzde 25’ini kadınlar oluşturmaktadır.  Bizim amacımız sanayimizdeki kadın çalışan sayısını daha da artırmak. Üretim ve Beceri Odaklı Kadın Sosyal Gelişim Atölyesi ve buna benzer projeler ile daha çok kadın kursiyere eğitimler vererek, bölgemizdeki kadın çalışan sayısını artırmaya devam edeceğiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.