Site Rengi

DOLAR 32,3688
EURO 34,7360
ALTIN 2.397,73
BIST 10.158,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Az Bulutlu
Eskişehir
18°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 13°C
Paz 17°C

Eskişehir Azerbaycan Derneği’nde Resulzade’nin Türk Dünyası için anlam ve önemi”konuşuldu

Eskişehir Azerbaycan Derneği’nde Resulzade’nin Türk Dünyası için anlam ve önemi”konuşuldu
01.02.2024
A+
A-

Eskişehir Azerbaycanlılar Derneğinin düzenlediği çarşamba sohbetinde bu hafta “Azerbaycan Cumhuriyetinin kurucusu büyük önder Mehmet Emin Resulzade’nin 140. yılı” kapsamında Gazeteci, Akademisyen Aynur Imran “Resulzade’nin Türk Dünyası için anlam ve önemi” başlığı altında konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmaya başlamadan önce M.E. Resulzade’nin hayatı hakkında video izlenildi. Daha sonra, “Bir kere yükselen bayrak, bir daha inmez” deyiminin sahibi, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kurucusu Mehmet Emin Resulzade sükutla yad edildi. Konuşma esnasında Resulzade’nin daha gençlik yıllarından itibaren Azerbaycan’ın bağımsızlığı için verdiği mücadelelerden bahs edildi. Resulzade’nin çabaları, Azerbaycan’ın siyasi ve kültürel kimliğinin şekillenmesinde önemli bir role sahiptir.

Onun cesareti, azmi ve bağımsızlık mücadelesi genç kuşaklara ilham olmaktadır.Resulzade’nin Azerbaycan’ın bağımsızlığı için sürdürdüğü mücadele sadece iç politikayla sınırlanmayarak, o dönemdeki diplomatik gelişmeler ve uluslararası ilişkiler üzerinde de önemli rol oynamıştır. Konuşma sırasında Resulzade’nin sadece bir lider değil aynı zamanda değerli bir düşünür olduğu da vurgulanmıştır.

M.E. Resulzadenin düşünceleri, milliyetçilik, demokrasi ve özgürlük konularında kaleme aldığı eserleri Azerbaycan tarihinde önemli bir yer edinmiştir.Yaşamının sonuna kadar Azerbaycan’ın bağımsızlığı için mücadele veren M.E.Resulzade’yi saygı ve rahmetle anıyoruz sözlerin ardından Gazeteci, Akademisyen Aynur İmran’a teşekkür belgesi ve hediyye taktim edilerek, konuşma sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.