Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 19°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 20°C

AK Parti’nin Odunpazarı Stratejisi ve Süleyman Ekşi’nin Saptamaları

21.10.2023
A+
A-

Odunpazarı Belediye Başkan Aday adaylığını duyuran Burhan Sakallı döneminin Başkan Yardımcısı Mehmet Süleyman Ekşi son birkaç gündür Odunpazarı nın diğer yüzüne parmak basıyor.Mevcut Belediye’nin göz ardı ettiği sanki kendi sorumluluk alanında değilmiş gibi davrandığı ve maalesef o muhitlerde yaşayan ve mağdur edilen vatandaşlarımız hariç herkesin unuttuğu hakikatler silsilesini yeniden gündemimize sokmayı başardı.

Nedir bunlar derseniz Dönüşüm ve Gelişim….. Odunpazarı bölgesi Genel kanı olarak Çöplük ve mezarlık bölgesi ile Organize Sanayi Bölgesi arasında sıkışmış ve yerleşim alanları sınırlı olarak görülebilen bir ilçe olarak bilinir. Buna Ormanlık alanlar, Kamu arazilerini de katarsak fasit bir daire de bocalanan bölge olarak da görülebilinir.

İşte Süleyman Ekşi nin de parmak bastığı konu da bu Dönüşüm… Nerelerde dönüşüm, Küçük Sanayi Bölgesi, Gündoğdu,v.s , Burhan Sakallı döneminde Odunpazarı Bölgesi konut alanında adeta çağ atladı. Düşünün Ihlamurkent ve Vadişehir gibi iki tane sıfırdan mahalle oluşturuldu. Karapınar Mahallesi’ndeki Gecekondu evleri yerine Çok katlı Modern binalar,siteler yapılarak çehre değişti.Tabi Bunlar TOKİ marifetiyle ve TOKİ ile sağlam ilişkiler kurularak gerçekleşti.

Karapınar daki ikinci üçüncü etaplar başlamadan 2014  yılında Belediye de Yönetim değişti. Kazım Kurt’ un yönettiği CHP’li Odunpazarı Belediyesi bırakın tek bir Konut yapmayı mevcut olanlara da köstek oldu.

Çünkü Karapınar Kentsel Dönüşümünun İkinci etabı Huzur, Erenköy hatta Alanönu, hatta Emek Mahallelerini kapsıyordu.

Süleyman Ekşi burada Burhan Sakallı döneminde yarı kalan projeleri devam ettirmekte kararlı duruyor. Bunun da Yanında Küçük Sanayi Bölgesi dönüşümü konusunda; Hiçbir mazeret üretmeden kimseyi mağdur etmeden (mülk sahipleri, kiracılar ve vatandaşlar) herkesin memnun olacağı biçimde Küçük Sanayi Sitesi’nin dönüşümünü hızla gerçekleştireceğiz. Küçük Sanayi Sitesinin dönüşümü, aynı zamanda Emek, 71 Evler, Erenköy, Yenidoğan, Huzur, Gündoğdu ve hatta Gökmeydan mahallemize de değer katacak ifadeleriyle,Teknik bir gözle Odunpazarı nın nasıl bir cazibe merkezi olabileceğini ortaya koyuyor.

Evet Odunpazarı’ da değişim şart…bu ister Süleyman Ekşi ile ister Murat Özcan ile yada diğer aday adaylarından biriyle

Bu arada AK Parti’ den Odunpazarı Belediye Başkan aday adaylığı için çalışanların sayısı bir hayli fazla ;Hasan Hüseyin Köksal, Ali Acar,Murat Özcan, ilk yola çıkanlar. Şimdi Metin Çekiç, Mehmet Süleyman Ekşi, Hikmet Çelik isimleri de çaba sarf ediyor.Beylikova Belediye Başkanı Özkan Alp, Yeşilay Derneği Başkanı Ayşe Fert Dökmeci de hazırlık yapan isimler..

Bana kalırsa AK Parti en doğru Aday ve Vatandaşta heyecan uyandıran Projelerle Odunpazarı’ nı alabilir.Tabiki Cumhur ittifakı paydaşlarının da benimseyecegi bir Aday,özellikle MHP nin duruşu çok önemli

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.