Site Rengi

DOLAR 32,4350
EURO 34,6156
ALTIN 2.383,16
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Az Bulutlu
Eskişehir
18°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 14°C
Paz 18°C

Eskişehir Jandarma denetimlere ara vermiyor

Eskişehir Jandarma denetimlere ara vermiyor
03.11.2023
A+
A-

Eskişehir il Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan denetimlere sonucunda emniyet kemeri kullanma oranları açıklandı.Yapılan araştırmalara göre ülkelerde emniyet kemeri kullanım oranları arttıkça trafik kazalarına bağlı ölümlerin azaldığı anlaşılmaktadır. Sürücülerin ve yolcuların emniyet kemeri takma oranı şehir içinde çok düşükken, şehirler arası yollarda bu oran yükselmektedir.

Eskişehir il Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanındason 5 yılda meydana gelen ölümlü trafık kazalarının yarısından fazlasında sürücü ve yolcuların emniyet kemeri takmamış oldukları tespit edilmiştir. Emniyet kemeri takmayan sürücüler genelde gerekçe olarak yolculuğun kısa mesafe olması veya emniyet kemerinin rahatsız edici olmasını gösterseler de emniyet kemerinin sürücü ve yolcuların güvenliğini sağladığı ve onları aynı zamanda hayata da bağladığı bir gerçekçidir.

Araçlarda emniyet kemeri kullanımı kaza sonrası can kaybı riskini %45, ağır yaralanma riskini %60 oranında azaltır. Yapılan denetimler ve uygulanan trafik idari para cezaları emniyet kemeri kullanma oranını etkilemektedir. Eskişehir il Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında 2023 yılı ilk 10 aylık sürede toplam 1.752 adet emniyet kemeri takmamaktan dolayı cezai işlem uygulanmış olup. bunların 736’sı otomobil, 649’u kamyonet, 290’1 çek ici ve kamyon , 65 ‘i i se otobüs ve minibüste bulunan sürücü ve yolculardır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.