Site Rengi

DOLAR 32,5336
EURO 34,8732
ALTIN 2.442,95
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Az Bulutlu
Eskişehir
19°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 18°C

Eskişehir Kızılay Anne Adaylarının Mutluluklarına Ortak Oluyor.

Eskişehir Kızılay Anne Adaylarının Mutluluklarına Ortak Oluyor.
16.10.2023
A+
A-

Türk Kızılay Eskişehir İl Merkezi’nin ‘’Sevgiyle Büyüt’’ projesinin ilk eğitimi gerçekleşti. Eskişehir’de ikamet eden ve yeni bebeği olacak ailelerin ilk ihtiyaçlarının giderilmesine katkı sağlamak ve ailelerin mutluluğunu paylaşmak amacıyla ailelere “Sevgi Bohçası” hediye edildi. Eskişehir Kızılay İl Merkezi, ilde ikamet eden yeni doğum yapacak kadınları mutlu günlerinde yalnız bırakmıyor. Proje kapsamında, Eskişehir İlk Yardım Eğitim Merkezi
müdüresi Gülay İnaç tarafından 3 saatlik ‘’Temel Bebek Bakımı Eğitimi’’ verildi. Projeyle annelerin mutluluklarına ortak olunurken, bebeklerin ilk ihtiyaçlarının giderilmesine de katkı sağlandı. Ailelere hediye edilen sevgi bohçalarında ise gecelik, ıslak mendil, bebek bezi, battaniye, ateş ölçer, biberon, şampuan, hijyen pedi ve bir çok anne ve bebeğinin ihtiyacını karşılayacak malzemeler bulunuyor.

Türk Kızılay Eskişehir İl Merkezi’ne bağlı eğitim merkezinde verilen eğitimde anne adaylarına, lohusa bir annenin doğum sonrası hayatına ve bebeğine adapte olmasını kolaylaştıracak bilgiler ve ayrıca bebeklerde ilkyardım yer alıyor. Eğitimlerde anneler merak ettiği konularda sorular sorup bilgi alabiliyor. “Kızılay’ın geleneksel hale gelen projelerden biri Sevgi Bohçası” Kızılay’ın Eskişehir’de ve Türkiye’de yıl boyunca belirli dönemlerde doğum yapacak olan kadınlara destek amaçlı verdiği ‘’Sevgi Bohçası’’ bu yıl ‘’Temel Bebek Bakımı Eğitimi’ ’alan tüm anne adaylarına verildi. Projeyle alakalı Türk Kızılay Eskişehir İl Merkezi Başkanı Egemen Temizsoy ; “Yılda şehrimizde 200 civarında sevgi bohçası dağıtıyoruz. Bu yıl farklı olarak, müracaat eden özellikle ihtiyaç sahibi ailelere hem eğitim programıyla bilgilendirme yapıyoruz, hem onların mutluluklarına ortak olmaya çalışıyoruz. Eğitimlerimiz ve başvurularımız halen devam ediyor. Eğitimlerine ve anneliklerine önem veren tüm katılımcılarımıza çok teşekkür ediyorum.’’ diye konuştu.

Katılımcı anne adayları ise ; “İhtiyaçlarımız daha da arttığı için böyle yardımlar güzel oluyor”
Yeni doğan bir bebeğin ihtiyaçlarıyla birlikte geldiğini ve Eskişehir Kızılay’ın bu ihtiyaçları göz ederek davranmasının çok anlamlı olduğunu ifade ettiler. ‘’ Eskişehir Kızılay İl Merkezi, önce şehirde doğum yapacak aileleri tespit ediyor. İnceleme sonrasında anne adayları eğitime davet ediliyor, katılım sağlayan annelere “SEVGİ BOHÇASI” hazırlanıyor ve eğitim sonunda da teslim ediliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.