Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 19°C

ESKİŞEHİR Lİ TÜBİTAK BAŞKANI WAİTRO BAŞKANI SEÇİLDİ

ESKİŞEHİR Lİ TÜBİTAK BAŞKANI WAİTRO BAŞKANI SEÇİLDİ
17.11.2022
A+
A-

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, 50’den fazla ülkeden 100’ün üzerinde üyesi bulunan Dünya Endüstriyel ve Teknolojik Araştırma Kuruluşları Birliği’nin (WAITRO) başkanlığına seçildi. Dört yıl boyunca Başkan olarak görev yapacak olan Mandal, görevi 2019 yılından itibaren başkanlığı yürüten Ürdün Royal Scientific Society (RSS) Başkanı HRH Prenses Sumaya bint El Hassan’dan devraldı.

Genel Kurul Toplantısı Güney Afrika’da düzenlendiÜye kuruluşları arasında fikir, bilgi ve deneyim alışverişini kolaylaştırmayı ve teknolojik araştırmaların bölgesel ve uluslararası düzeyde koordinasyonunu sağlamayı amaçlayan Dünya Endüstriyel ve Teknolojik Araştırma Kuruluşları Birliği’nin (WAITRO) 2022 yılı zirvesi 14-15 Kasım 2022 tarihlerinde Cape Town/Güney Afrika’da düzenlendi.

Söz konusu Zirve’ye Araştırma ve Teknoloji Kuruluşları, üniversiteler, çok taraflı kuruluşlar, KOBİ’ler, kamu kurumları ve STK’lardan 100’ün üzerinde temsilci katılım sağladı. Katılımcılar WAITRO Sürdürülebilir Kalkınma Çalışma Grupları’nın üyesi olma, panel oturumları ve çalıştaylara katılım sağlayarak, diğer araştırmacılar ve girişimcilerle bir araya gelerek iş birliği geliştirme imkanına sahip oldu.

16 Kasım’da gerçekleştirilen Genel Kurul toplantısı sırasında Yönetim Kurulu seçimleri gerçekleştirildi. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, 50’den fazla ülkeden 100’ün üzerinde üyenin bulunduğu WAITRO’nun ve WAITRO Yönetim Kurulu’nun başkanlığına seçilerek ülkemiz açısından uluslararası alanda önemli bir başarıya imza attı.

 

“Temiz Enerji, İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik üzerine yeni bir araştırma enstitümüz kurulacak”

WAITRO Genel Kurulu Toplantısına çevrimiçi katılan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, TÜBİTAK’ın, 59. yılında yeşil dönüşüm ve iklim değişikliği de dahil olmak üzere tüm dinamik zorlukların üstesinden gelmek için birlikte geliştirme ve birlikte başarma stratejik yaklaşımını desteklediğini belirtti. Prof. Mandal “Bu hedef, 2053 net sıfır emisyon hedefimizle uyumlu önceliklerimiz dahil olmak üzere yeni girişimler ve işbirlikleriyle zenginleştirilmiştir. Ar-Ge ve inovasyon ekosistemine verdiğimiz desteğin ötesinde, merkezlerimizde ve enstitülerimizde stratejik alanlarda etkiyi artırmak için çalışan 5000’den fazla araştırmacı bulunmaktadır. Yakın zamanda, Temiz Enerji, İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik üzerine yeni bir araştırma enstitümüz de kurulacaktır.” diye ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.