Site Rengi

DOLAR 32,5176
EURO 34,7276
ALTIN 2.489,33
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 25°C

Eskişehir Robotik Kodlama Tasarım ve Teknoloji Etkinlikleri Töreni Gerçekleştirildi

Eskişehir Robotik Kodlama Tasarım ve Teknoloji Etkinlikleri Töreni Gerçekleştirildi
16.03.2022
A+
A-

Eskişehir Robotik Kodlama Tasarım ve Teknoloji Etkinlikleri Robotik Setleri ve Sertifika Dağıtım Töreni Gerçekleştirildi.

Valilik Yunus Emre Toplantı Salonunda gerçekleştirilen törene, Vali Yardımcısı Akın Ağca, İl Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman, Eti Teknoloji ve Ürün Geliştirme Grup Başkanı Ahmet Görgülü, ESO Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı  Nadir Küpeli, TEI Kalite ve İmalat Mühendisliği Direktörü Turgut Çiçek, Alp Havacılık Genel Müdürü Şenay İdil katıldı.


Hızla gelişen teknoloji, otonom üretim yapan fabrikalar, insansız hava araçları, sürücüsüz araçlar, drone kargo dağıtımları, akıllı ev sistemleri ve hayatımıza hızla giren robotik tasarımlar, çocuklarımızı geleceğe hazırlamamız için yeni müfredatlar ve etkinlikler gerçekleştirilmesi gerekliliğini doğurmuştur.


Bu sebeple Robotik kodlama ve tasarım çalışmalarının yerelde yaygınlaşması ve öğrencilerimizin nitelikli bireyler olarak yetişmesi amacıyla Valiliğimiz bünyesinde faaliyetlerini sürdüren AB ve Dış İlişkiler Birimi koordinasyonunda planlanan etkinlikler, kurum ve kuruluşlar ile yapılan görüşmeler neticesinde 10 Ocak 2020 tarihinde robotik kodlama ve tasarım etkinlikleri iş birliği protokolü imzalanmıştır. İmzalanan protokol kapsamında yapılacak etkinliklerin genel organizasyonuna Eskişehir ekseninde yapılacak teknolojik faaliyetleri simgeleyen ESROTATE (Eskişehir Robotik Kodlama Tasarım ve Teknoloji Etkinlikleri) adı verilmiştir.

Yapılan protokol kapsamında sağlanan maddi destek ile robot alımları, esrotate web sitesinin oluşturulması, öğretmen eğitici eğitimleri ile yarışma ve sergiler planlanmıştır. 2020 de başlayan pandemi sürecine kadar robot alımları yapılmış, web sitesi oluşturulmuş ve 141 öğretmenimize robotik kodlama eğitimleri verilmiştir. Pandemi sebebi ile planlanan yarışma ve sergi etkinlikleri gerçekleştirilememiştir. Önümüzdeki süreç içerisinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından yarışmalar düzenlenecek olup, robot seti verilen okullarımızın yarışmalara katılımı sağlanacaktır.

Robot alımları, Tei, Alp Havacılık A.Ş, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı, Eskişehir Sanayi Odası ve Eti Gıda A.Ş ‘nin katkılarıyla gerçekleşmiştir. 4 farklı türde toplam 55 adet robot seti alımı yapılmıştır. Yapılan törende Vali Yardımcısı Akın Ağca ve diğer protokol üyeleri tarafından 29 okulumuza toplam 55 adet robotik set ile robotik eğitimine katılan 141 öğretmenimize sertifikaları dağıtılmıştır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.