Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 19°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 19°C

Eskişehir Sağlık-Sen’den ‘3600 Ek Gösterge’ Açıklaması

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Sağlık-Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, sağlık personeline uygulanmasını bekledikleri 3600 ek gösterge dolayısıyla bir basın açıklaması yayınladı. "3600 Ek Gösterge, tüm sağlık personelini kapsamalı' diyen Köksal'ın açıklamaları şöyle:

"Değerli Basın mensupları;
Cumhurbaşkanımız yaklaşık bir ay önce devlet memurlarının geleceği için çok önemli olan 3600 ek gösterge için "hemşireler, öğretmenler, din görevlileri ve polisleri" kapsayacak şekilde düzenleneceğinin müjdesini verdi. Bazı İrlandalılar ve seçim öncesi işini yapmayan keyfiyet sahibi bürokratlar yüzünden II. 100 Günlük Eylem Planı çerçevesinde 'sadece öğretmenlere verilecek' söylemi tam bir garabettir. Sağlık Bakanlığı çok acil bir açıklama yapmak zorundadır. Bakanlık olarak sürekli bina, yeni sağlık tesisleri açılırken personel azlığı, iş yükünün her geçen gün artması bir de savunulmayan haklar çalışanların motivasyonunu bozmakta, iş huzurunu bozmaktadır.

Sağlıkta dönüşümün mimarları, kahramanları sağlık çalışanları mutsuz. Halkın memnuniyeti %35'lerden %85'lere yükselmesi; gece gündüz demeden ailesinden, çocuğundan, eşinden feragat ederek 7/24 çalışan sağlık personelinin özveri ile çalışmasının sebebidir. Sağlık personeli memnuniyet oranları ise %72'lerden %35'lere düşmüştür. Meslek grubu olarak tükenmişlik sendromunun en yüksek olduğu meslek grubudur. Bakanlığın bu duruma acil müdahale etmesi gerekmektedir.

Değerli üyelerimiz Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenler tek tip meslek grubudur. Ancak sağlık çalışanları arasında ebe, hemşire, att, laborant, radyoloji teknisyenleri, memur, veri hazırlama, tıbbı sekreter derken sağlık bakanlığında 60'a yakın meslek grubu ve her meslek grubunun da ayrı çalışma şartları ve ayrı hakları mevcuttur. Seçim öncesi tüm meslek gruplarını ayırt etmeden kapsayıcı bir şekilde 3600 Ek Gösterge düzenlemesi acilen hayata geçirilmelidir. Gece gündüz demeden fedakârca hizmet eden sağlık çalışanları Büyüyen Türkiye'den payını istiyor. Sağlık bürokratları biran önce başta 3600 ek gösterge, döner sermaye ve tüm çalışanları kapsayan yıpranma payı olmak üzere sağlık personelinin beklediği özlük ve sosyal hakları için gerekli düzenlemeleri hayata geçirmelidir."

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.