Site Rengi

DOLAR 32,2769
EURO 34,6976
ALTIN 2.409,76
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 13°C
Paz 18°C
Pts 22°C

ESKİŞEHİR SÜRÜCÜ KURSLARI DERNEĞİNİN BÜYÜK AVRUPA BAŞARISI

ESKİŞEHİR SÜRÜCÜ KURSLARI DERNEĞİNİN  BÜYÜK AVRUPA BAŞARISI
14.06.2023
A+
A-

Eskişehir Sürücü Kursları Derneği tarafından hazırlanan ve 2021 yılı teklif çağrısı döneminde Türkiye Ulusal Ajansına Yetişkin Eğitimi-Küçük Ölçekli Ortaklıklar alanında sunulan ‘A Guide for Disabled Driver Learners’- ‘Engelli Sürücü Adayları İçin Bir Kılavuz’ isimli Erasmus+ projesi Türkiye çapında hibe almayı başaran 5 proje arasında yer alarak büyük bir başarıya imza atmıştır.

A Guide for Disabled Driver Learners’ projesi ile engelli sürücülerin hayat boyu öğrenme motivasyonuna ve sosyal içermelerine katkı sağlamak üzere çalışmalara başlanmıştır. Proje kapsamında yerinde gözlem ve derinlemesine mülakatlar yapılmış ve AB boyutunda engelli sürücü eğitim modellerinin incelenmiştir.

Türkiye-Malta ve İtalya’da engelli sürücü eğitimlerini yerinde inceleyerek iyi uygulamaları paylaşmak, engelli sürücü eğitmenlerinin mesleki yeterliliklerini artırmak, engelli sürücüler ve eğitmenleri için bir rehber kitap oluşturmak, engellilerin sürüş eğitimlerinin kalitesini artırmak, böylece sosyal entegrasyonlarına katkıda bulunmak amacıyla proje yürütülmüştür.

Proje açılış toplantısı Eskişehir’de gerçekleştirildi. Eskişehir’de bulunan sürücü kursları ziyaret edilerek, engelli sürücü adaylarına yönelik Türkiye’de uygulanan mevcut uygulamalar yerinde incelenmiştir.

Projenin 2. Ulusötesi toplantısı Malta’da gerçekleştirildi. Malta’da engelli sürücü adaylarına yönelik uygulanan yaklaşımlar ve çalışmalar kurum ziyaretleri ile yerinde incelenmiş ve iyi uygulama değişimleri sağlanmıştır. Malta Ulaştırma Bakanlığı projemizle yakından ilgilenmiş, proje çalışmaları kapsamında Türkiye ziyareti sonrası sürücü kurslarının talebiyle yeni uygulamalar başlatılmıştır.

Projenin son toplantısı ise İtalya’nın Rovigo şehrinde gerçekleşti. İtalya’da engelli sürücü adaylarına yönelik mevcut uygulamalar yine İtalya’da sürücü kurslarının ziyaretleri ile yerinde incelendi.

Proje kapsamında ayrıca tüm ortaklar engelli sürücü adayları, engelli sürücü adayı eğitmenleri ve sürücü kursu sahipleri ile görüşmeler yaparak engelli sürücü adaylarının mevcut durumlarını ortaya koymak üzere bir araştırma gerçekleştirmişlerdir. Bir durum çalışması olarak gerçekleştirilen araştırma sonucunda engelli sürücü adaylarına ve eğitmenlerine yönelik bir rehber hazırlanmıştır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.