Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 19°C

Eskişehir’de 16 ayrı hobi dalına ait materyaller sergilendi

Eskişehir’de 16 ayrı hobi dalına ait materyaller sergilendi
08.01.2024
A+
A-

Vos26 Yardım Gönüllüleri Hobi Kültür ve Dayanışma Derneği ve Eskişehir Olta Balıkçıları Ve Doğal Yaşamı Koruma Derneği (ESBALDER) işbirliğiyle 16 ayrı hobi dalına ait materyallerin sergisi yapıldı.

Vos26 Yardım Gönüllüleri Hobi Kültür ve Dayanışma Derneğinin “Bir Hobiye Ne Dersin?” projesi kapsamında 3’üncü sergisi bir alışveriş merkezinde ESBALDER is bilirliği ile birlikte yapıldı. 16 ayrı hobi dalının tanıtımı yapılan sergiye şehir içi ve şehir dışından yoğun katılım oldu. Dernek Başkanı Zeynep Hayriye Karbölen,” Bu sene sergiye ilginin önceki senelere göre çok fazla olması geçtiğimiz yıllarda yapmış olduğumuz sergi ve atölye çalışmalarının daha fazla hobici kazandırdığını ve hobinin birleştirici ön plana çıktığını görmüş olduk. Bu sene iki farklı hobi dalımız sevenleri ile buluştu. Bunlardan bir tanesi slotcar çocukların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Bu pist çeşitli kişilerin atölyesinde kullandığı pistler haricinde dışarıya çıkan en uzun pist. 2. Hobimiz model trenler dünyası da yoğun bir ilgi gören hobi dalı oldu” dedi.

“Gerçekleştirilen bu sergi ile bu ilgi vücut buldu”

ESBALDER Başkanı Tamer Takıl ise, “Şehrimizde amatör sportif olta balıkçılığa ilgi duyan büyük bir kitle olduğunu biliyoruz, gerçekleştirilen bu sergi ile bu ilgi vücut buldu, 2 gün boyunca ziyaretçiler tarafından yoğun şekilde gezilen sergimizde, ziyaretçilere denizlerimizde ve iç sularımızda bulunan balıklar hakkında bilgi verilirken, şehrimize yoğun ilgi duyulan sazan balıkçılığı ve atçek (spin) balıkçılığı hakkında modern ekipman ve yem çeşitleri hakkında bilgiler verildi. Sadece Eskişehir değil çevre illerimizden gelen Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri ve hobidaşlarımıza gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu serginin proje sahibi olan ve büyük bir açığı kapatan Vos26 Yardım Gönüllüleri Hobi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Zeynep Hayriye Karbölen ve tüm üyelerine teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.