Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
18°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C

Eskişehir’de çarşı içindeki dükkanda beslenen kedilerin zehirlenerek öldürüldüğü iddia edildi

Eskişehir’de çarşı içindeki dükkanda beslenen kedilerin zehirlenerek öldürüldüğü iddia edildi
09.10.2023
A+
A-

Eskişehir’de yer alan bir kapalı çarşının içindeki dükkânda beslenen kedilerin zehirlenerek öldürüldüğü iddia edilirken, olayla ilgili suçlanan çarşı yönetimi böyle bir durumun söz konusu olmadığını savundu.
Odunpazarı ilçesinde bağlı Taşbaşı Çarşısı’nda 2 Ekim günü bir dükkânda beslenen dört kedi ortadan kayboldu. Söz konusu dükkânda çalışanların iddiasına göre, iş hanının kapandığı saatten sonra çay ocağında çalışan bir kişi torbasından çıkardığı zehirli ciğerleri kedilere verdi. Zehirli ciğeri veren kişinin bir sürenin ardından da kedileri poşete koyup attı. Hayrete düşüren görüntüler iş hanının güvenlik kameralarına anbean yansırken, iş yeri çalışanları görüntüleri izlemesinin ardından iş hanına polis ekiplerini çağırıp suç duyurusunda bulundu. Polis ekipleri görüntüleri detaylı analiz için alırken, olayla ilgili adli sürecin devam ettiği öğrenildi. İş yerinde çalışanlar kaybolan kedilerinin kısa sürede bulunması isteyerek yetkililere seslendi.

“Mama peşinde koşarken zehirlenip ölmesinler”
Kedilerin beslendiği iş yerinde çalışan Oya Kanar isimli vatandaş, kedilerin ertesi gün olmadığını fark ettikten sonra güvenlik kameralarını izleyip bir şahıs tarafından ciğer verildiğini gördüklerini ifade etti. Taşbaşı çarşısı yönetiminin kedileri toplatmak için böyle bir olayın yaşandığını öne süren Kanar, şunları söyledi:
“İçerde baktığımız bir tane, dışarda baktığımız 3 tane kedilerimiz kayıptı. Burada çalışan hayvansever arkadaşlarımız kedilerin gece 12’den sonra ciğerle kandırılıp atıldığını söyledi. Ama biz öldürülüp de atıldıklarından şüpheleniyoruz. Taşbaşı yönetimi tarafından zehirlendiklerinden şüpheleniyoruz. Çünkü daha önce de kediyle ilgili sorunlar olmuştu. Dışkılıyorlar, pisliyorlar, içeride müşterileri rahatsız ediyorlar gibi. Biz bunlara çözüm bulmuştuk. Su kapları, mama kapları hiçbir şekilde dağıtmıyorduk. Dışardan gelen kedilerin içeride dışkılamasından biz sorumlu değiliz. Onlar da hayvan, hayvanseverler tarafından tolerans edileceğini düşünüyorduk. Ama bu böyle olmadı, iki tane şahitlerimiz de var. Yönetim kedilerin toplatılması için ciğer dağıtılıyor ve o ciğerlerle birlikte hayvanlar yok ediliyor. Üç gündür hayvanlarımız yok. Lütfen bir an önce bu problem çözülsün. Hayvanların da zaten doğal hiçbir alanları kalmadı. Bu tip yerlere giriş çıkışlarında da böyle kötülüklerle karşılaşmasınlar. Mama peşinde koşarken zehirlenip ölmesinler.”

“Çay ocağının personeline ciğer dağıttırarak büyük ihtimalle kedileri zehirlettiriyor”
Taşbaşı Çarşısı yönetiminin, iş hanına çevreden gelen başka kedilerin dışkılama gibi sorunlarını iş yerinde beslenen kedilere yüklendiğini savunan bir başka çalışan Şenol Kanar ise çarşı içindeki bazı diğer esnafın ortak bir imza toplayarak kendilerine verdiklerini ancak 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre bunun mümkün olmayacağını söylediklerini vurguladı. Şenol Kanar, olayla ilgili şu ifadeleri kullandı:
“Burası umuma açık bir çarşı olduğu için dışarıdan da kediler geliyor. Kediler bazı esnaf arkadaşların kapı önlerine pislemişler, tuvaletlerini yapmışlar. Biz de kedi beslediğimiz için bunu bizden bildiler. Yönetim olarak diğer esnaflara baskı yaparak, tehdit ederek imza toplamışlar. Ondan sonra bize ihtar çektiler. Bu kedileri oradan yok edin, yoksa belediye birimlerine söyleyip kedileri aldıracağız dediler. Ben de onlara 5199 sayılı Hayvanları Koruma Haklarını hatırlatarak böyle şeyin mümkün olmayacağını belirttim. Daha sonra planlanarak dükkân sahibi aranmış. Çevre esnafla diyaloglar kurarak bu kedileri en son bu raddeye getirmişler. Bir gün haberimiz yokken görüntülerde göründüğü gibi ciğer dağıtılıyor. Bunlar büyük bir ihtimalle zehirli ciğer. Çünkü normalde o kedilerin alınmasına imkân yok. Onları zehirleyerek alıp atıyorlar. Ben bu haberi alır almaz dükkanımdaki kedilere baktım bir tanesi yoktu. Diğer kediler de yoktu. 4 tane kedi olduğu kanaatine vardım. Bu dört tane kedi nerede diye sordum, bizim haberimiz yok, biz almadık, toplamadık dediler. Sonra kamera kayıtlarını incelediğimde onlar kendileri müdahale ediyorlar. Akşam iş hanı 7’de kapandıktan sonra 7.26- 7.30 civarı kedilere zehirli ciğer atıyorlar. Yönetim kurulu başkanı aynı zamanda çay ocağının sahibi. Çay ocağının personeline kapı önlerinde ciğer dağıttırarak büyük ihtimalle kedileri zehirlettiriyor. Ondan sonra kedilerimizi yok ediyorlar. Şu anda kedilerimiz yok.”
Öte yandan, Taşbaşı Çarşı yönetiminden bazı yöneticiler, iş hanı içerisinde kedi, köpek gibi hayvanların beslenmemesi için imza toplayarak esnafa ileterek, kedilerin zehirlenme durumunun söz konusu olmadığını ifade ettiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.