Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
18°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C

Eskişehir’de Filistinli öğrencilerden dayanışma kahvaltısı: ‘SES’ Getiren İsyan

Eskişehir’de Filistinli öğrencilerden dayanışma kahvaltısı: ‘SES’ Getiren İsyan
11.11.2023
A+
A-

Eskişehir’deki Filistinli öğrenciler, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı dayanışma kahvaltısında buluştu. SES Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen’in de katıldığı organizasyonda, Filistin’e destek çağrısı yapılırken, İsrail’e destek verdiği iddia edilen firmalar eleştirildi.

Eskişehir’de Filistinli öğrenciler, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik devam eden abluka ve saldırıları nedeniyle ailelerine ulaşmakta güçlük çekiyor. 7 Ekim tarihinde başlayan saldırılarda Filistin’de yaşam koşulları giderek zorlaşıyor; özellikle İsrail tarafından uygulanan elektrik kesintileri, Gazze ile iletişimi sekteye uğratıyor. Bu çerçevede, Eskişehir’deki Filistinli öğrenciler, ailelerine ulaşma sıkıntısı yaşayan birçok diğer öğrenci ile bir araya gelerek dayanışma gösterdi.

Düzenlenen kahvaltı organizasyonunda, Filistin’de yaşanan insan hakları ihlalleri, bombalanan hastaneler ve işlenen savaş suçları gibi konular ele alındı. Öğrenciler, İsrail’e destek verdiğini iddia ettikleri bazı firmalar ve ülkeleri eleştirirken, Müslüman ülkeleri de Filistin’e sağlanan destek konusunda daha etkin olmaya çağırdı. SES Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen’in de katıldığı organizasyonda, Filistinli vatandaşlara yönelik yapılan saldırılar uluslararası arenada dile getirilerek, kamuoyunun dikkati bu insanlık dramına çekildi.

Bilgen şunları söyledi:

“Bundan 90 yıl önce Almanya’da, Holokost’da ölen, hayatını kaybeden masum çocukları hatırlıyoruz ama kimse Hitler’i hayırla anmıyor. İnsanlık tarihine bir utanç sayfası olarak geçtiğini bugün herkes ifade ediyor. Hitler nasıl böyle anılıyorsa, bizden sonraki nesiller de büyük ihtimalle Netanyahu’yu böyle hatırlayacaklar. İsrail’in uygulamaları çok açık bir biçimde, uluslar arası hukuka göre de, BM’ye göre de devlet terörüdür. Terör kelimesinin anlamı çok açıktır. Korkutarak, yıldırarak kendi çıkarlarını korumak ve insanların davranışlarını şekillendirmeye çalışmaktır. Bu korkutma politikasının Gazze’de hiçbir sonuç vermeyeceğini İsrail Yönetimi de öğrenecek, dünya da görecek.” denildi

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.