Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 17°C
Sal 22°C
Çar 20°C

Eskişehir’de ilk kez 3 hasta IVUS tekniği uygulanarak tedavi edildi

Eskişehir’de ilk kez 3 hasta IVUS tekniği uygulanarak tedavi edildi
22.05.2023
A+
A-

Eskişehir Şehir Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde ilk kez Kardiyoloji Bölümü’nde 3 hasta Kalp ana damarı, damar içi ultrason (IVUS) tekniği uygulanarak tedavi edildi.

Kalp damar hastalıklarının artması ile birlikte, bu hastalığın tanısı ve tedavisi için yeni teknolojiler de hızla gelişmekte. Her ne kadar kalp damarlarının içini görüntülemek için en önemli teknik koroner anjiyografi olsa da bazı ciddi ve özellikle kalbin en büyük damarı olan sol koroner arterlerin ileri derecede daralması veya tedavisi konusunda anjiyografi yöntemi tek başına yeterli olamamakta ve daha ileri teknoloji olan damar içi görüntüleme tekniği olan IVUS tekniği gerekmektedir.

Kalbin sol ana damarındaki hastalıklarında genellikle öncelikle by-pass ameliyatı önerilse de bazı hastalar ya ameliyatı kabul etmiyor ya da ameliyat yüksek riskli olduğu için yapılamıyor. Bu hastalar da literatürde IVUS teknolojisinin yardımıyla stentle tedavi by-pass ameliyatından uzun dönemde farklı olmadığı gösterilmiştir. IVUS teknolojisi ülkede yeterince yaygın kullanılmamaktadır, Eskişehir ve çevre iller arasında ilk kez Eskişehir Şehir Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde kardiyoloji bölümünde Doç. Dr. Bektaş Murat önderliğinde 3 hasta IVUS tekniği uygulanarak tedavi edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.