Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 17°C
Sal 22°C
Çar 20°C

Eskişehir’de pazarcı esnafı emek parası için soğukla mücadele ediyor

Eskişehir’de pazarcı esnafı emek parası için soğukla mücadele ediyor

Son günlerde hava sıcaklığının önemli ölçüde düştüğü ve soğuk havanın etkili olduğu Eskişehir’de pazar esnafı ekmek parası kazanmak için çalışırken bir yandan da ısınma mücadelesi yapıyor.
Odunpazarı İlçesi Malhatun Sokakta kurulan semt pazarında, esnaf ateş yakarak ve sıkı giyinerek soğukla mücadele ettiklerini ifade etti. Soğuk havanın etkisini sürdürdüğü Eskişehir’de semt pazarı esnafı, soğuğa rağmen ekmek parası kazanmak için çalışmaya devam ediyor. Ateş yakarak, kalın montlar ve ayakkabılar giyerek, çay içerek önlem aldıklarını ifade eden pazarcılar hava sıcaklığı eksi derecelere düştüğünde bazen pazara çıkmadıklarını belirtti.

“Ateş yaktığımızda hem biz hem de vatandaşlar ısınıyor”
Pazar esnafı Uğur Diker, soğuk kış günlerinden tezgâh çevresinde ateş yakarak ve sıkı giyinerek korunduklarını belirtti. Hasta olmamak için bu şekilde önlem aldıklarını söyleyen Diker, “Havalar soğudu, biz de mecbur önlemimizi almaya çalışıyoruz. Gerek ateş yakıyoruz gerek kalın giyiniyoruz. Ama malum Eskişehir’in soğuğunda haliyle önlemimizi alarak müşterilerimize güzel ürünler tedarik etmeye çalışıyoruz. Kendimizi de korumaya çalışıyoruz.

Ateş yaktığımız zaman esnaf arkadaşlar olsun müşteriler olsun üşüdüklerinde gelip ısınıyorlar. Hem pazarcı esnafını hem kendimizi hem müşterilerimizi ve mallarımızı korumak amacıyla yakıyoruz. Bunu tabi önlem olarak düşünüyoruz. Sadece açık pazarlarda yakıyoruz. Soğuk hava zorluyor bizi. Normalde sabah 06.00’ kurduğumuz tezgâhları şimdi ise saat 11.00’ı buluyor. Kendimizi de korumak, hasta olmamak açısından böyle önlemler alıyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.