Site Rengi

DOLAR 32,3782
EURO 34,6092
ALTIN 2.390,17
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Az Bulutlu
Eskişehir
18°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 20°C
Cum 16°C
Cts 13°C

Eskişehir’de tarifi sır gibi saklanan dondurma merak konusu oldu

Eskişehir’de tarifi sır gibi saklanan dondurma merak konusu oldu
23.08.2023
A+
A-

Eskişehir’de bir tatlı satışı yapan işletme, imal ettiği dondurmanın tarifini ve içeriğini sır gibi saklarken, ürünü tadanlar çeşitli tahminlerde bulunuyor.

Odunpazarı ilçesi Hamam Yolu Caddesi’nde uzun yıllardır dondurma satışı yapan bir işletme ilginç bir ürün üretiyor. Bazı kırmızı meyveleri karıştırarak dondurma imal eden işletmeye gelen müşteriler tadın sırrını tahmin etmeye çalışıyor. Genellikle turistlerin tercih ettiği kırmızı dondurma oldukça tercih ediliyor. Dondurmayı tadan bazı vatandaşlar doğru meyveleri bilse de işletme çalışanları tarifi sır gibi saklıyor.

Uzun yıllardır işletmede dondurmacılık yapan Gani Karakaş, verilemeyen dondurma sırrı için şöyle konuştu;

“Aşk-ı Dondurma adı altında kırmızı meyveleri içeren bize özgü dondurma çıkardık. Bunun içeriğini de söylemiyoruz müşterilerimize. Dondurmayı biz ürettiğimiz için sırrını vermek istemiyoruz. Çok tahminde bulunan oluyor ama doğru karışımı bulan çok az. Genellikle kadınların ve turistlerin çok tercih ettiği bir mayhoş tada sahip. Genel olarak çok beğeniliyor.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.