Site Rengi

DOLAR 32,2703
EURO 34,6865
ALTIN 2.408,67
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 13°C
Paz 18°C
Pts 22°C

Eskişehir’de Yaşayan Erzurumlular’dan Birlik Mesajı

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir’de geleneksel hale gelen, Eskişehir’de yaşayan Erzurumlular ile kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan Erzurumlu yöneticilerin buluşma tanışma ve istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Anadolu Üniversitesi’nde göreve başlayan Şafak Ertan Çomaklı onuruna gerçekleştirilen programa, Eskişehir Valisi; Özdemir Çakacak, Kütahya Valisi; Ömer Toraman, Anadolu üniversitesi Rektörü; Şafak Ertan Çomaklı, Seyitgazi Kaymakamı; Cüneyt Demirkol, İl Emniyet Müdürü; Engin Dinç, Çevre Şehircilik İl Müdürü; Hikmet Çelik katıldı.

Programa katılan misafirlere Erzurum yöresine ait; kesme çorbası, çağ kebabı, kadayıf dolması tatlısı ikram edilirken, yoğun katılım olması dikkatlerden kaçmadı.

İlk konuşmacı olarak söz alan Erzurumlular Dernek Başkanı Muhammet Atik, konuşmasında: “Erzurum ile Eskişehir ili arasındaki ortak kültürel yapıdan, gelenek ve göreneklerin benzer özellikler göstermesinden, Eskişehir ili’nin gelişimine sundukları katkıda, dernek faaliyetlerinde, milli ve manevi konularda Erzurum’un aldığı net ve tereddütsüz duruşlarından bahsederken, doğduğu ve büyüdüğü topraklardan duyduğu onuru ve mutluluğu konuşmasında sık sık dile getirdi.

Anadolu Üniversitesi Rektörü; Şafak Ertan Çomaklı yaptığı konuşmada: Erzurum ve Eskişehir arasında yaşamın sadece fiziksel açıdan farklı olabileceğini manevi ve duygusal açıdan hiçbir farkın olmadığını, vatanın her yerinde görev yapmanın bir şeref olduğunu, Anadolu Üniversitesi’nde görev yapmanın gurur vesilesiolduğunu, bu gururu kendisine layık gören Cumhurbaşkanı Recep TeyyipErdoğan'a şükranlarını dile getirirken, dernek faaliyetleri hakkında bilgi edindiğini bu durumdan duyduğu memnuniyeti, şehrin birlik ve beraberliğinin devam etmesinden dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Programa misafir olarak katılan Kütahya Valisi: Ömer Toraman sözlerinde; Kütahya ile Eskişehir arasındaki ilişkileri çok daha ileri noktalara taşıyacağını ve hemşehrileri ile bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak İkincisine katıldığı programda Erzurumlularla olmaktan duyduğu gururu anlatırken, sözlerine şöyle devam etti: “Hepinizi bir ve beraber gördüğüm için mutluyum. Kardeşliğin olduğu her ortamda olmaktan huzur duyuyorum. Bu topraklar kolay kazanılmadı, ecdadımız ağır bedeller ödedi ve bugün hala bu millet bu topraklarda yaşamak uğruna bedel ödemeye devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz güçlendikçe düşman sayılarımız artıyor. İnsanlıktan ve adaletten asla ayrılmayın. Herkes kardeşlik hukuku ile birbirine kenetlensin. Hain darbe girişiminde Cumhurbaşkanı’nın tek bir sözü ile sokaklara inen milletin evlatları ile gurur duyuyorum, program birlik ve beraberlik adına hayırlı uğurlu olsun.” Dedi.

Gece NEY dinletisi ile son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.