Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 18°C
Çar 20°C

Eskişehir’in 101’inci kurtuluş yılı törenle kutlandı.Bu Sefer Büyükerşen’de Katıldı

Eskişehir’in 101’inci kurtuluş yılı törenle kutlandı.Bu Sefer Büyükerşen’de Katıldı
02.09.2023
A+
A-

Eskişehir’in 2 Eylül düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıl dönümü Valilik Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

Gerçekleşen törene, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı İsmail Güneykaya Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, milletvekilleri, askeri personeller, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı’na Valilik, Muharip Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından çelenk sunuldu. Askeri Bando eşliğinde saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Törende Türk Silahlı Kuvvetleri adına Hava Pilot Binbaşı Ekrem Kabay günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştirdi. Binbaşı Kabay, konuşmasında, “Bu zafer Eskişehir halkının hedeflerine ulaşması konusundaki azim ve kararlığını, şartlar ne olursa olsun zorlukların üstesinden gelebileceğini göstermiştir. Düşman askerlerinin bir daha geri dönmemek üzere Eskişehir’den ayrıldığı gün olan 2 Eylül yeniden tek yürek olabildiğimizin ve geleceğe umutla bakabildiğimizin en açık göstergesidir” ifadelerine yer verdi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir’in kurtuluş günü dolayısıyla yaptığı konuşmada, “2 Eylül 1922’de Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının komutasındaki kahraman Türk Ordusu Eskişehir’i düşmandan geri aldığında şehir harap ve bitap durumdaydı. Kanının son damlasına kadar direnen Eskişehir ve Eskişehir’de yaşayan herkes tam bu noktada milli mücadelede çok önemli bir yerde bulunmaktadır” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan tebrik mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir’in kurtuluş günü vesilesiyle bir kutlama mesajı gönderdi. Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde vatandaşlara tebriklerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajında şu ifadeler yer aldı:

“Böyle kutlu bir anlayışla kadim medeniyetimizin mirası üzerine kurulan cumhuriyetimizi kazanımlarıyla korumak, yaşatmak, muhasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak, yeni başarılarla daha da güçlendirmek suretiyle geleceğe taşımak için büyük bir azimle çalışmaya devam ediyoruz. Bu inançla İstiklal Savaşımızın bütün kahramanlarını, saygı ve rahmetle anıyorum. Eskişehir’in bu gurur gününü tekrar kutluyor tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum.”

Eti Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Efe Mollaoğlu ve Eskişehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Tevhide Kuş tarafından Eskişehir’in kurtuluş günü ile ilgili şiirler okundu. Ortaokul öğrencileri Halk Oyunları ekibinin Eskişehir yöresi gösterileri sunuldu. Protokolden ve vatandaşlardan alkış alan gösterinin ardından kutlama töreni sonaerdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.