Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 20°C
Çar 21°C
Per 19°C

Eskişehirli Mobilya Kümesi Yeni Başkanını Seçti

Eskişehirli Mobilya Kümesi Yeni Başkanını Seçti

Eskişehir Mobilyasını dünya çapında duyurmak için yola çıkan, mobilya sektörü üreticilerini, tasarımcıları ve akademisyenleri bir araya getiren Eskişehir Mobilya Sanayi İş Kümelenmesi (ESMOS) yeni yönetimini ve başkanını seçti.
Seçimli yapılan genel kurulda ESMOS’un yeni başkanı Hakan Korkmaz oldu. Yönetim Kurulu Üyeleri ise Onur Şensöz, Kadir Özenen, Suat Erkoyun, Ertuğrul Tezgören, Ender Aytaşkın, Uğur Aygün isimlerinden oluştu.
ESMOS’un genel kurulu sonrası konuşan yeni Başkan Hakan Korkmaz, göreve seçilmenin büyük bir onur olduğunu belirterek, “ESMOS’un geleceğini şekillendirmek ve mobilya sektörümüzü güçlendirmek için faaliyetlerimize daha güçlü devam edeceğiz. Kurucu ve 2 dönem Başkanlığımızı yapan Sayın Ertuğrul Tezgören’e, Yönetim Kurulu ve tüm üyelerimize bu güveni verdikleri için teşekkür ediyorum. Birlikte çalışarak ESMOS’u daha da ileri taşıyacağımıza inanıyorum. Kümemizin kurulmasına öncülük eden Eskişehir Sanayi Odası’nda ayrıca teşekkür etmek istiyoruz ” dedi.

Sektörümüzü Büyütmek Zorundayız
ESMOS’un küme olmasının yanı sıra dernek yapısında da olduğuna değinen Korkmaz, “Şehrimizin ve bölgesinin mobilya sektöründeki önemli bir aktörü olmanın bilinci içinde çalışacağız. Üyelerimiz arasında iş birliği ve inovasyonu teşvik eden bir platform olarak varlığımız sürecek. Mobilya sektörümüzün büyümesine ve gelişmesine katkıda bulunmak amaçlarımız arasında” diye konuştu.
Temel Alanlar Belirlendi
Nitelikli iş gücü, uluslararası pazarlara açılma ve tasarım odaklı hareket etmenin hedefleri arasında olduğuna değinen Korkmaz, ESMOS’un önümüzdeki dönemde odaklanacağı üç temel alan olduğunu vurguları.
Belirlenen bu 3 temel alanın neler olduğuna dair bilgi veren Başkan Hakan Korkmaz, nitelikli iş gücünün geliştirilmesinin odaklanacakları temel alanların başında geldiğini belirterek “Bölgemizde mobilya sektöründe nitelikli iş gücünün yetişmesine ve gelişmesine özel bir vurgu oluşturacağız. Eğitim programları ve işbirliği projeleri aracılığıyla, sektördeki beceri ve uzmanlık seviyelerini arttırmak zorundayız. Bu sayede, Eskişehir mobilya sektörü daha rekabetçi hale gelecek” dedi.

Uluslararası pazarlara açılmanın belirledikleri temel alanların ikincisi olduğunu söyleyen Korkmaz, ESMOS’un, uluslararası pazarlarda daha fazla varlık göstereceğini dile getirdi. Korkmaz, “ESMOS üyelerini ihracat fırsatlarına yönlendirmek ve uluslararası işbirlikleri geliştirmek için çalışacağız. Bu adım, Eskişehir mobilya sektörünün dünya çapında tanınırlığını arttıracak” dedi.
Tasarım odaklı projelerin üçüncü temel alan olduğuna yer veren Korkmaz, mobilya tasarımının ESMOS için öncelikli bir alan olduğuna dikkat çekti.
ESMOS’un yeni tasarım trendlerini takip ederek, üyelerine tasarım konusunda destek sağlayacaklarını işaret eden Başkan Korkmaz, yaratıcı projeleri teşvik edeceklerini, bu sayede Eskişehir mobilya sektörü daha estetik ve inovatif ürünler sunulabileceğini hatırlattı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.