Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 19°C

ESO Liseli Gençleri Sanayiciler ve Genç Girişimcilerle buluşturdu

ESO Liseli Gençleri Sanayiciler ve Genç Girişimcilerle buluşturdu

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, sanayiciler ve genç girişimcilerle bir araya geldi. Eskişehir Sanayi Odası öncülüğünde hayata geçirilen ‘Sanayi-Meslek Lisesi İş Birliği Buluşması’ kapsamında yapılan etkinlikte liseli gençler, girişimciliği ve sanayi yakından tanıma fırsatı buldu, onlara sorular yöneltti.  

Eskişehir Sanayi Odası, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve İŞKUR tarafından sürdürülen ‘İşin Erbapları Projesi’ kapsamdaki etkinliğe ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, Kıraç Metal Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kıraç, TOBB Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkan Yardımcısı İlhan Köksal, TOBB Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyesi Talha Çavdar, TOBB Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyesi Halil Karahisar, ESO Danışmanı Bekir Şahin Tütüncü katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İlhan Özata, okulun yapısı, bölümleri ve projeleri hakkında açıklamalarda bulundu. 

SİZLERE GÜVENİYORUZ 

‘Geleceğin girişimcilik hikayelerini ve başarılarını yazacak gençlerle beraber olmaktan çok mutluyum’ diyerek etkinlik hakkında değerlendirmelerde bulunan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, “Bu ülke için faydalı işler yapmak, inovasyon yaratmak, teknoloji geliştirmek ya da bir iş kurmak, istihdam sağlamak, ihracat yapmak, ülke ekonomisine katkıda bulunmak öncelikli olarak vatani görevimiz. Ancak sizler bir mesleki eğitim alarak bu sorumluluğu daha çok omuzlarınızda taşıyorsunuz ve biz sizlere güveniyoruz” dedi. 

Toplantıya katılan hiçbir sanayici ve girişimcinin okul biter bitmez iş kurmadığını, belli evrelerden geçerek yol aldığına değinen ESO Başkanı Kesikbaş, “Hayatımızın önemli süreçlerinde bizlerde çalışan olarak, işçi olarak fabrikalarda ya da şantiyelerde çalıştık. Becerilerimizi, yeteneklerimizi geliştirdik iş hayatına ondan sonra atıldık. Bir diğer önemli unsurda ne yaparsanız yapın 30 yaşına kadar tecrübelerinizi, bilginizi, birikimlerinizi, hayat tecrübenizi, yeteneklerinizi geliştirebiliyor, cesaretinizi koruyabiliyorsunuz. 30 yaşından sonra bunları yapmak çok zor.  30 yaşından sonra yaşamış olduğundan tecrübelerle kendi işlerinizi kuruyor olmamız gerek. Bu atölye bazında da olabilir, işletme bazında da olabilir. Birçok firma bu şekilde ana sanayi olarak çalışıyor. Bir de kesinlikle unutmayın ki kah bizim organizedeki firmalar olsun, kah Türkiye’deki önemli firmalar olsun meslek lisesi mezunlarımız bu işlerin başında” dedi.  

İŞİNİZ HOBİNİZ OLUYOR

Elektrik mühendisi olarak iş yaşamına başladığını ve 15 yıldır sanayici olduğunu dile getiren Kıraç Metal Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kıraç, liseli gençlere iş hayatında mücadeleden vazgeçmeden çalışmaları tavsiyesinde bulundu. Kıraç, “Hayat yolunuzu ve iş hayatınızı şekillendirecek bir dönemdesiniz. Burada alacağınız kararlar sizin gelecekte çalışma hayatınızı şekillendirebilir. Bir de meslek lisesinde aldığınız eğitimlerin pratiğe dönük olduğunu üniversiteye giderseniz daha iyi kavrayacaksınız. Unutmayın ki sevdiğiniz işi yapmak bir süre sonra hobiniz haline geliyor. Uzun dönemde daha çok odaklanıyorsunuz, daha çok öğreniyorsunuz” diye konuştu. 

KENDİNİZİ GELİŞTİRİN

TOBB Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkan Yardımcısı İlhan Köksal etkinlikte yaptığı konuşmada, kendisinin de bir meslek lisesi mezunu, iş hayatında aktif çalışan girişimci olduğunu ifade ederek tecrübelerini liseli gençlere aktardı. 

Liseli gençler bir yandan okumanın bir yandan da çalışmanın içinde bulunduğumuz çağda büyük bir değer taşıdığını belirten Köksal, “Teknolojinin ve teknoloji araçlarının hızla geliştiği bir dönemdeyiz. Bunu iyi değerlendirebilirsiniz. Okuldan ve ödevlerinizden sonra hepimizin illaki birkaç saat vakti oluyordur. Bu zaman diliminde ya bir işle uğraşın ya da mutlaka kendiniz geliştirecek, uzmanlaştıracak alanlara yelken açın” dedi. 

 

SAMİMİYETLE İŞ YAPIN

TOBB Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyesi Halil Karahisar ise yaptığı konuşmada hizmet mühendisliği ve teknoloji tabanlı iş hayatından geldiğini vurgulayarak, “Ben de sizler gibi meslek lisesi mezunuyum. Havacılık ve savunma sanayi alanlında da çalışıyorum. Birçok işi aynı anda yaparken samimi olmanın yani bir işi yaparken samimiyetle o işe ve o işin muhataplarına yaklaşmanın önemine inanıyorum. Ayrıca bir işi severek yapmak, severek ilerlemek sizi başarıya taşıyacaktır.” dedi. 

 

BİR ALANDA UZMAN OLUN

TOBB Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyesi Talha Çavdar etkinlikte yaptığı konuşmada ailesinden çok fazla yardım almadan çeşitli devlet destekleriyle iş hayatına atıldığını açıklayarak, “İş hayatına atılmadan önce hangi alanda kendimi geliştirebilirim diye çok düşündüm ve hep buna odaklandım. Sizler de bu yaşta hedeflerinizi belirlediğiniz zaman iş hayatına atılmak daha kolay oluyor. Bir iş kurdunuz bir girişimci oldunuz bu iş batsa da uzman olduğunuz alan hayatınızı sürdürmeye imkân sağlayacaktır.” tavsiyesinde bulundu.  

Gerçekleştirilen etkinlik sonrası konuşmacılar okul müdürü İlhan Özata ve okul öğretmenleriyle birlikte bölümleri gezerek öğrencilerle sohbet edip bilgi aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.