Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 17°C
Sal 22°C
Çar 20°C

ESO Üyeleri, Sınır Ötesi Ticaret İçin ASEAN Ülkeleriyle Görüştü

ESO Üyeleri, Sınır Ötesi Ticaret İçin ASEAN Ülkeleriyle Görüştü

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) iş birliğinde yurtdışı ticaret hacmini arttırmak, yeni iş birlikleri kurmak amacıyla 10 farklı ülkenin temsilcisi Eskişehir Sanayi Odası’nda bir araya geldi. 17 Yabancı firmanın yer aldığı görüşmelerde ESO Üyeleri 100’den fazla ikili iş görüşmesi yaptı.
Güneydoğu Asya Birliği Üye Ülkeleri (ASEAN) İle Türkiye Arasında İş Diyaloğu Platformu Projesi kapsamında özellikle gıda, otomotiv, enerji, mobilya, yapı malzemeleri ve ticaret gibi sektörlerde faaliyet gösteren farklı ülkelerde kurulu 17 önemli şirketin üst düzey temsilcilerinin katıldığı etkinlikte ESO Üyeleriyle karşılıklı iş görüşmeleri gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen program hakkında değerlendirmelerde bulunan Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, “ASEAN yaklaşık 650 milyonluk dinamik nüfusuyla, 3 milyar dolarlık pazar büyüklüğüyle ve stratejik deniz yollarının ortasında yer almasıyla, bölgede kilit bir aktör konumunda. Türkiye ve ASEAN ülkeleri (Endonezya, Malezya, Tayland, Filipinler, Singapur, Vietnam, Kamboçya, Brunei, Laos ve Myanmar) arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla yürütülen projemiz dahilinde, sektörler ve firmalar arasında somut iş birliklerinin kurulması hedeflenmekte. Farklı ülkelerden gelen misafir iş insanlarıyla buluştuk. ESO olarak Malezya Üreticiler Federasyonu, Filipinler İhracatçılar Konfederasyonu ve Kamboçya Genç Girişimciler Kurulu ile iş birliği anlaşmaları imzaladık. Eskişehir imalat sektörünün Güneydoğu Asya ülkeleriyle olan karşılıklı ilişkilerinin geliştirilmesi ve ticari köprülerin kurulması adına bu projeyi son derece değerli buluyoruz” dedi.

Yeni iş birlikleri kuracağız
ESO Meclis Salonunda yapılan bilgilendirme toplantısında konuşan ESO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Sürel, Eskişehir ve sanayisi hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Sürel, “Bugün aramızda bulunan ASEAN ülkelerinde kurulu şirketlerinin temsilcileri ile ESO Üyelerimize yönelik fabrika ziyaretleri planladık. Firmalarla birebir ikili iş görüşmeleri ayarladık. Görüşmelerin her iki taraf için de verimli geçmesini diliyorum. İnanıyorum ki yeni iş birlikleri kurarak var olan ticaret ilişkilerimizi daha da ileri bir seviyeye taşıyacağız.” dedi.
Güçlü fırsatlar sunuyoruz
ASEAN hakkında bilgilendirmelerde bulunan Endonezya Ticaret Bakanlığı Yetkilisi Christianto Tonggo, “Türkiye’nin üretimde çok güçlü olduğunu biliyoruz. ASEAN ülkelerinde üretime verilen önem artmış durumda. Türkiye ile iş birliğimizi arttırmayı, ticaretimizi geliştirmeyi istiyoruz. ASEAN toplam nüfusu ile dünyanın en büyük üçüncü nüfusuna sahip ve yarısı 30 yaşın altında. Genç nüfus ve güçlü bir ekonomiyle sizlerin ASEAN ile iş yapmasına güçlü fırsatlar doğuruyor. Umuyoruz ki bugün görüşmeler neticesinde yeni iş birliklerine imza atacağız.” diye konuştu.
Yatırım fırsatlarını arttıracağız
Katılımcılara Eskişehir sanayisi ve ticaret hacmi hakkında bilgilendirme sunumu yapan ESO Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Öztürk, “Bu projenin temel amacı ASEAN ülkeleri ile Türkiye arasında ticaret ve yatırım fırsatını artırmaktır. Türkiye ve ASEAN ülkeleri arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla yürütülen projemiz dahilinde sektörler ve firmalar arasında somut iş birliklerinin kurulmasını hedeflemekteyiz. Bu bağlamda bugün yapacağımız ikili iş görüşmeleri projenin önemli bir paydası olacaktır.” dedi.
Bilgilendirme toplantısının ardından ESO Fuaye Alanında yabancı firmalar ile ESO Üyeleri ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. 10 ülkeden 17 yabancı firmanın yer aldığı görüşmelerde ESO Üyeleri 100’den fazla ikili iş görüşmesi yaptı. İkili iş görüşmelerinin ardından farklı sektörlerde yer alan ESO Üyesi firmalar ziyaret edildi. Görüşmeler fabrika ziyaretlerinde yapılan incelemeler ile son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.