Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
18°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C

ESOGÜ TÖMER’de ‘Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi’ Sertifika Programını Tamamlayanlar Sertifikalarını Aldı

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından düzenlenen 'Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi' sertifika programını tamamlayanlara sertifikaları, ESOGÜ Otel’de düzenlenen törenle verildi.

Törende Konuşan ESOGÜ TÖMER Müdürü Prof. Dr. Ferruh Ağca, iki hafta boyunca 60 saati teorik, 20 saati de gözlem ya da uygulama olmak üzere toplam 80 saatlik dersleri başarıyla tamamlayan kursiyerlerin sertifika almaya hak kazandığını söyledi. Prof. Dr. Ferruh Ağca, ESOGÜ TÖMER’in özellikle son iki yılda düzenlediği sempozyum, panel, konferans gibi etkinlikler, hazırladığı kitaplar ve uluslararası öğrencilere verdiği dersler ve kurslarla Türkiye’deki TÖMER’ler arasında öne çıkmayı başardığını kaydetti. ESOGÜ TÖMER tarafından düzenlenen sertifika programının farklı bir özelliğinin de başka üniversitelerde görev yapan yetkin öğretim üyelerinin de programa dahil edilmesi olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ferruh Ağca, bu yılki sertifika programına ESOGÜ TÖMER öğretim elemanlarının yanı sıra Hacettepe, Gazi, İnönü ve Dicle Üniversiteleri’nden öğretim üyelerinin de katıldığını ifade etti.

rof. Dr. Ferruh Ağca programa bu yıl ayrıca Yunus Emre Enstitüsü’nün de dahil edildiğini ve Enstitü Türkçe Eğitim Merkezi Müdürü’nün de ders verdiğini söyledi. Sertifika programının hazırlanması ve başarı ile tamamlanmasına sağladıkları katkılardan dolayı ESOGÜ TÖMER Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Adem Koç ve Dr. Öğr. Üyesi Ersin Karademir’e teşekkür eden Prof. Dr. Ferruh Ağca, sertifika alan kursiyerlere de seslenerek ESOGÜ TÖMER olarak bundan sonra da yanlarında olacaklarını belirtti ve başarılar diledi.

ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Çolak, köklü ve sayısız esere sahip bir dil olan Türk dilinin bugün dünyada konuşan sayısı bakımından beşinci büyük dil olduğunu, yayılım alanı bakımından da en büyük dillerden biri olduğunu kaydetti. Büyük bir medeniyetin temsilcisi olan ve bugün bölgesinde önemli bir ekonomik ve siyasi güç olan Türkiye’nin cazibesine paralel olarak Türk dilinin de prestijli bir dile dönüştüğünü belirten Prof. Dr. Kamil Çolak, ülkemize gerek kurum ve kuruluşlar vasıtasıyla gelen gerekse kendi imkânlarıyla gelerek ülkemizde okuyan öğrencilere Türk dilinin öğretiminin de önemli bir alan haline geldiğini ve yabancılara Türkçe öğreten elemanlara ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Bu çerçevede ESOGÜ TÖMER’in son üç yılda Yabancılara Türkçe Öğretimi Sertifika Programı düzenlediğini dile getiren Prof. Dr. Kamil Çolak, bu yılki kursu başarıyla tamamlayan 120 kursiyere sertifikalarının hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını tamamladı. Açılış konuşmalarının ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.