Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 17°C
Sal 22°C
Çar 20°C

ESOGÜ’den Karalama Kampanyalarına tokat gibi Cevap

ESOGÜ’den Karalama Kampanyalarına tokat gibi Cevap
05.01.2024
A+
A-

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlügünden yapılan yazılı açıklamada; Son günlerde çeşitli basın ve sosyal medya mecralarında yanlış bilgi ve gerçek dışı bazı iddialarla Üniversitemizin karalanmaya çalışıldığı gözlemlenmektedir.

Üniversitemizde akademik ve idari personelimizin barış ve huzur içinde çalışmasına, öğrencilerimizin en iyi eğitimi almalarına imkân sağlanmakta ve Üniversite Hastanemizde vatandaşlarımıza yine en iyi hizmetin verilmesine gayret edilmektedir. Üniversitemizin iddia edildiği gibi SGK’ya herhangi bir borcu bulunmamaktadır.

Üniversitemiz her yıl toplam yayın sayısını ve kalitesini artırmakta, Ortadoğu Teknik Üniversitesi bünyesinde son yayınlanan URAP raporuna göre Türk üniversiteleri sıralamalarındaki yerini korumakta ve araştırma üniversitesi olma yolunda ilerlemektedir.

Diğer taraftan öğretim elemanı alımlarında ilan açıklamalarının kişiye özel olmamasına özen gösterilmekte, bütün Türkiye’de olduğu gibi kurallar çerçevesinde ilgili birimlerden gelen talepler doğrultusunda ihtiyaca göre ilana çıkılmaktadır. Araştırma görevlisi alımlarında da kurallar belli olup %60 ALES puanı, %40 yabancı dil puanı üzerinden değerlendirme yapılarak puanı en yüksek olan ilk 10 aday belirlenmektedir. İkinci aşamada %30 ALES, %30 mezuniyet notu, %10 dil puanı ve %30 yazılı sınav şeklinde değerlendirme yapılmaktadır. Sonuç olarak puanı en yüksek olan aday üniversiteye araştırma görevlisi olarak atanmaktadır. Dolayısıyla daha önceden bir adayın bir kadroya alımının belirlenmiş olması mümkün değildir. Üniversitemizde bütün süreçler şeffaf ve adil bir şekilde yürütülmektedir.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.