Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C

ESO:İhracata yön veren şehir Eskişehir

ESO:İhracata yön veren şehir Eskişehir
15.10.2023
A+
A-

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) ve DIŞYÖNDER iş birliğinde alanında uzman konuşmacıların yer aldığı “İhracat Çalıştayı” sanayici ve iş insanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

“İhracata yön veren şehir Eskişehir” mottosuyla ESO ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte 2 farklı oturumda, dış ticaretin gelişmesine önemli ölçüde katkı sunacak bilgilendirmeler yapıldı. Toplantının açılışında konuşan ESO Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş, “Eskişehir önemli bir ihracat kenti ve bu yolda daha da ilerliyor. Kilogram başına ihracatta Türkiye ortalamasının yüzde 25 üzerinde daha katma değerli ihracat yapıyoruz. Bugün de hem ihracat hem yeşil dönüşüm alanında özellikle gençlere bilgi paylaşımını aktarmak adına güzel bir çalışma içerisindeyiz. Verimli bir toplantı olmasını diliyorum, katılımcılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”

Alanında uzman konuşmacıların yer aldığı bir toplantının gerçekleştirildiğini belirten Eskişehir Genç İş Adamları Derneği (ESGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ulaş Entok, “Bugün burada sizlerle ihracat konusunda tüm iş hayatını ilgilendiren konuları konuşacağız. İhracatın devamlılığı için hayati öneme sahip yeşil dönüşüm ve finansman usulü hakkında bilgi sahibi olacağız. Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Biz gençler adına da büyük bir şans olarak görüyorum

DIŞYÖNDER İhracat Komitesi Başkanı Umut Rallas ise yaptığı konuşmada, merkezi farklı bir şehirde olup da Eskişehir’de üretim yapan, istihdam sağlayan firmalar dahil edildiğinde Eskişehir’in ihracat rakamının 4 milyar doları aştığını ancak bunun yeterli olmadığını belirtti. Rallas, “Rotası ihracat olan bu gemide hep beraber yol alıyoruz. Seyir defterimizde 1 tane rahat günümüz yok. Ancak ihracat gibi zorlu ama bir o kadar da keyifli başka bir yolculuk da yok. Bu noktada da aramızda 20-30 ve hatta 40 yılını dış ticarete adamış tecrübeli isimlerin olmasını biz gençler adına da büyük bir şans olarak görüyorum. İhracat gibi uzun soluklu bir yolculukta, genç sanayiciler, genç ihracatçılar olarak da yorulmaksızın çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Açılış konuşmaları sonrası gerçekleşen ilk oturumda “Sürdürülebilir İhracat ve Yeşil Dönüşüm” konusu DIŞYÖNDER Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hakan Çınar moderatörlüğünde; Dış Ticaret ve Finans Danışmanı Nilüfer Arıak, ESO Sürdürülebilir Yeşil Sanayi Birimi Koordinatörü Ömer Benli ve ESTÜ Ekoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Türe’nin değerlendirmeleriyle ele alındı.

Programın ikinci oturumunda “İhracatın Finansmanı ve KDV İadelerinde Yaşanan Sorunlar Çözüm Önerileri” konusu Global Pass Gate Kurucusu Ali Sofyalıoğlu moderatörlüğünde; Eskişehir Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanı Halil Cabar, Türk Eximbank Eskişehir Şube Müdürü Önder Ergen ve Akbank Eskişehir Köprübaşı Şube Müdürü İhsan Fatih Şahin’in bilgi paylaşımlarıyla derinlemesine değerlendirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.