Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Az Bulutlu
Eskişehir
19°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 21°C
Çar 20°C

ESTÜ Raylı Sistemler Program Geliştirme Çalıştayı gerçekleştirildi

ESTÜ Raylı Sistemler Program Geliştirme Çalıştayı gerçekleştirildi
15.02.2024
A+
A-

Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) Ulaştırma Meslek Yüksekokulu’nda Raylı Sistemler Program Geliştirme Çalıştayı gerçekleştirildi.
Eskişehir Teknik Üniversitesi Ulaştırma Meslek Yüksekokulunda (UMYO) Üniversite-Sektör İş Birliği için Raylı Sistemler Program Geliştirme Çalıştayı’nın 1’incisi gerçekleştirildi. 14 Şubat Çarşamba günü gerçekleştirilen çalıştaya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yunus Özdemir, UMYO Müdürü Prof. Dr. Ömer Mete Koçkar, Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Mehmet Mete Öztürk ile Öğr. Gör. Zafer Hüseyin Ergan, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) Eğitim Dairesi Başkanı Cüneyt Türkkuşu’nun yanı sıra akademisyenler ve ulaştırma sektörü temsilcileri katıldı.

“Havacılık ve raylı sistemler dendiğinde ilk akla gelen yer Eskişehir’dir”
UMYO bünyesinde faaliyet gösteren eğitim programlarının sektörün ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla geliştirilmesi hedefiyle düzenlenen çalıştayın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yunus Özdemir, “Çalıştayın konusuna baktığımızda doğru yerde, Eskişehir’de olduğumuzu bir kez daha anlıyoruz. Havacılık ve raylı sistemler dendiğinde ilk akla gelen yer Eskişehir’dir. Bu işi akademik anlamda yürüten ve topluma hizmet veren iki birim; Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ile Ulaştırma Meslek Yüksekokulu (UMYO) bizim üniversitemizde. Bu, bizim için büyük bir gurur ve onur. Ulaştırma dendiğinde akla havacılık ve demiryolu sisteminin gelmesinde; en hızlı, en güvenli ulaşım şekli olmasının payı yadsınamaz. Bu nedenledir ki, demiryolu ve havayolu ulaşımıyla ilgili akademik çalışma ve araştırmalar artış göstermektedir. Her iki alanda da nitelikli insan kaynağının sağlanması oldukça önemli. Bu anlamda da ESTÜ UMYO’nun yıllardır, TCDD iş birliğiyle beraber bu ihtiyacı karşılamaya çalışmakta olduğunu bir kez daha hatırlamakta yarar olduğunu düşünüyorum. Öyle ki, yetiştirdiğimiz nitelikli insan kaynağının hedeflenen kaliteye ulaşabilmesi için Mesleki Yeterlilik Kurumunun (MYK) standart ve yeterliliklerine uygun mezun edilmesi gerekmektedir. Bu, bizim öğrencilerimize karşı yerine getirmemiz gereken bir sorumluluk. Bu anlamda bu çalıştayın çok önemli olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Hedefimiz, sektör iş birliğini Üniversitemiz içerisine tam olarak enjekte etmek”
UMYO Müdürü Prof. Dr. Ömer Mete Koçkar ise, Raylı Sistemler Program Geliştirme Çalıştayı’nın bir dönüm noktasına denk geldiğini vurgulayarak, “1905 yılına kökleri dayanan Şimendifer Mekteplerinin bugün çok önemli bir dönüm noktasına geldiğine tanık oluyoruz. Osmanlı Döneminde ulaştırma ve lojistik hizmetleri verilmesi için kurulan Şimendifer Mekteplerinin tarihsel süreç içerisinde geldiği nokta, UMYO’da yürütülen çağdaş eğitim programlarıyla varlığını sürdürüyor. Geldiğimiz noktada raylı sistemler teknolojilerinin konuşulması bizim adımıza gurur verici. Şimdi yapmak istediğimiz şey, çağdaş bir program geliştirme yapmak, sektör iş birliğini Üniversitemiz içerisine tam olarak enjekte etmek ve MYK standartlarına uygun bir meslek elemanı yetiştirerek, meslek yüksekokullarında meydana gelen önü alınamaz gelişme sürecini kalite standartlarını koruyarak takip etmektir. Demiryolları, TCDD ve TCDD Taşımacılık olmak üzere personel ihtiyacı olan iki alanda da uygun personel yetiştirme gücü bizde var. Öyleyse tam bir kalite standardı yakalama ve bu çıtayı çizme zamandır. Öykü, Şimendifer Mekteplerinden Raylı Sitemler Program Geliştirme Çalıştayı 2024 yılına ulaşmış durumda” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından sunum ve konuşmalarla devam eden çalıştay kapsamında çalışma alt komisyonları belirlendi. Çalışmalar ile meslek yüksekokulu mezunlarının niteliklerinin Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yayımlanan meslek standartlarına ve ulusal yeterliliklere uygun olarak artırılması ve iyileştirilmesi hedefleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.