Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 17°C
Sal 19°C

ESTÜ TEKNOFEST toplantısına ev sahipliği yaptı

ESTÜ TEKNOFEST toplantısına ev sahipliği yaptı

Ülkemizin milli kalkınma ve milli teknoloji hamlesinin vitrini olan TEKNOFEST’te Eskişehir’in daha nitelikli ve katma değeri yüksek projelerle temsil edilmesi için Eskişehir Valiliği koordinasyonunda düzenlenen toplantı ESTÜ ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıya, ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, Eskişehir Vali Yardımcıları Dr. Hasan Çiçek, Salih Altun, ESTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yunus Özdemir, Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Betül Demirci, Osmangazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Demiral Eskişehir İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Sayın Muhammet Taha Güven, Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Osman Ercan, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Eskişehir İl Sanayi ve Teknoloji Şube Müdürü Aydın Tonguç, Eskişehir İl Milli Eğitim Ar-Ge Şube Müdürü Sayın Orhan Kemal Karakuş, Eskişehir İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü İl Sorumlusu Kasım Emre Anıl, ESTÜ Sivil Havacılık Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Öğrenci Proje Takımları Koordinatörü Prof. Dr. Tahir Hikmet Karakoç, ESTÜ TEKNOFEST Kurum Temsilcisi Araş. Gör. Dr. Murat Ayar, Eskişehir İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü Mühendisleri Seda Erken Fırat ve Tufan Kaltakkıran katıldı.

Toplantıda, Eskişehir’in TEKNOFEST’te daha nitelikli ve katma değeri yüksek projelerle temsil edilmesi için Eskişehir Valiliği nezdinde yapılacak işbirliklerinin planlaması yapıldı. Bu kapsamda Eskişehir’de bulunan üniversitelerin proje takım sayılarını arttırmak için görevlendirmeler yapması, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ilkokul, ortaokul ve liselerde yaygınlaştırma ve teşvik faaliyetlerini yürütmesi, Gençlik ve Spor Müdürlüğünün ise gençlik merkezleri ve öğrenci yurtlarında TEKNOFEST masaları kurarak, TEKNOFEST’e katılımın artırılmasını sağlayacak çalışmalar yapması kararı alındı. Toplantıda İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğünün ise ilgili kurumların faaliyetlerini takip ederek gerekli destek ve yardımı sağlaması kararlaştırıldı. Toplantıda ayrıca belirlenen hedefler ve bu hedeflere ulaşılması için gerekli çalışmaları yürütecek birim ve kurum sorumluları belirlendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.