Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C

ESTÜ’de Türkiye Yüzyılı Gençlik Yüzyılı etkinliği başladı

ESTÜ’de Türkiye Yüzyılı Gençlik Yüzyılı etkinliği başladı

Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ), 2023-2024 Eğitim Öğretim Dönemi’nin başlamasıyla üniversiteye yeni gelen öğrenciler için Türkiye Yüzyılı Gençlik Yüzyılı etkinliği düzenledi.

Güz döneminin gelmesiyle üniversitelerde 2023-2024 Eğitim Ve Öğretim Dönemi başladı. Eskişehir Teknik Üniversitesi, üniversiteye yeni başlayan öğrenciler için ESTÜ Oryantasyon Günlükleri 23 çerçevesinde 2 Eylül Kampüsü’nde Türkiye Yüzyılı Gençlik Yüzyılı etkinliğinin startı verildi. Türkiye Yüzyılı Gençlik Yüzyılı etkinliğinde öğrenciler, kaynaştırma aktivitelerinde buluşurken, üniversite bünyesindeki farklı bölüm, branş ve kulüplerinin daire başkanlıklarının stantlarının tanıtımı da yapıldı.

Alanda Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait bir bilgilendirici tır yer alırken, Eskişehir Valiliği’nde kullanılan yerli araç TOGG sergilendi. Etkinlik alanındaki öğrenciler, düzenlenen aktivitelerde yeni arkadaşlıklar edindi ve üniversite hayatlarında sosyalleşebilecekleri ilgi alanlarını keşfetti. ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan etkinlik alanındaki öğrencilerle yakından ilgilenirken, öğrencilere yeni eğitim-öğretim döneminde başarı dileklerinde bulundu.

“Gençlerimiz bu şekilde birbirleriyle kaynaşıyor”

Eskişehir Teknik Üniversitesi 2 Eylül Kampüsü’nde düzenlenen etkinlik alanında öğrencilerle tanışarak, onlara başarılar dileyen Rektör Adnan Özcan, çeşitli etkinlikler sayesinde gençlerin üniversite ve şehre alıştığını söyledi. Kaynaşma etkinliğinin yanı sıra alanda bulunan öğrencilerin çeşitli bilgilendirme stantlarıyla yeni ilgi alanlarını keşfetme fırsatı yakaladığını dile getiren Özcan, “Etkinliğimiz iki gün sürecek bir oryantasyon etkinliğidir. Özellikle üniversitemize yeni gelen öğrencilerimize ‘hoşgeldin’ etkinliğidir. Üniversitemiz öğrenci odaklı bir üniversitedir ve bunun dışında araştırmayı çok önemsiyoruz. Bununla alakalı çok ciddi stantlarımız bulunuyor. Alanımız oldukça geniş, şansımıza hava da bugün çok güzel. Üniversitemizin farklı bölüm, branş ve kulüplerinin daire başkanlıklarının stantlarının olmasıyla birlikte Emniyet Genel Müdürlüğümüze ait bir tır burada bulunuyor. Aynı zamanda valiliğimizin aracı olan yerli üretim TOGG’da burada bulunuyor. Onun dışında kamu kuruluşlarının farklı stantları da var. Burada öğrenciler voleybol, futbol gibi başka başka etkinlikler şuanda alan içerisinde yapılmaktadır. Gençlerimiz bu şekilde birbirleriyle kaynaşıyor” dedi.

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı etkinliği çerçevesinde düzenleniyor

ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan düzenlenecek olan konserler ve sanatçılar hakkında ise şöyle konuştu:

“Mehmet Erdem sanatçımız bu akşam 18.30 sıralarında sahne alacak. Yarın da Mary Jane isimli grup yine aynı saatte sahne alacak. Üniversitemizin öğrencilerine akademik idari ve işçi personelimizin tamamını konsere bekliyoruz. Bu etkinliğin bir ucu da Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı etkinliği çerçevesinde düzenleniyor. O sebeple de ayrıca gururlanıyoruz. O sebeple hem üniversitemizdeki hem şehrimizdeki hem de tüm Türkiye’deki öğrencilerin yeni eğitim-öğretim yılını kutluyorum, hepsine başarılar diliyorum. Çalışmalarını ve kendilerini yetiştirmelerini temenni ediyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.