Site Rengi

DOLAR 32,5304
EURO 34,8798
ALTIN 2.441,91
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 20°C
Çar 21°C
Per 19°C

ESTÜ’lü Bilim İnsanları Havacılık ve Uzay Teknolojileri Panelinde Geleceğin Bilim İnsanları ile Buluştu

ESTÜ’lü Bilim İnsanları Havacılık ve Uzay Teknolojileri Panelinde Geleceğin Bilim İnsanları ile Buluştu
25.03.2024
A+
A-

Eskişehir Teknik Üniversitesi’li (ESTÜ) bilim insanları, ESTÜ ve Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak düzenlediği Havacılık ve Uzay Teknolojileri Panelinde geleceğin bilim insanları ile buluştu.

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 22 Mart Cuma günü gerçekleştirilen etkinlikte, ESTÜ Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Alper Çabuk, Yer Ve Uzay Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcıları Prof. Dr. Hakan Ahmet Nefeslioğlu, Doç. Dr. Muammer Tün, Yer Ve Uzay Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gordana Kaplan, Uydu Uzay Bilimleri Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Metin Altan Panelist olarak yer aldı. Panele, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Muhammet Büyük, Muammer Demirkan, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Burhanettin Elçi, Orhan Kemal Karakuş, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi çalışanları, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler de dinleyici olarak katıldı.

Prof. Dr. Alper Çabuk moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde ESTÜ’lü bilim insanları, “Yakın Atmosfer ve Derin Uzay Çalışmaları, Dünya’nın Sırlarını Çözmek: Uzaktan Algılamanın Büyüleyici Gücü, Uzay Teknolojileri ile Afet Sonrası Kurtarma ve İyileştirme, Dünya Dışı Yaşam: Jeolojinin Rolü” başlıklarında sunumlar yaptı. Sunumların ardından ESTÜ’lü bilim insanları, Mayıs ayında yapılacak olan Eskişehir Gençlik Sempozyumuna (ESGES) katılacak öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Panel, panelistler ile Yer Bilimleri Ve Deprem Mühendisliği Anabilim Dalı Yer Bilimleri Laboratuvarları Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Emrah Pekkan Ve Yer Bilimleri Ve Deprem Mühendisliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Onur Kaplan’a plaket takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.