Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 18°C
Çar 20°C

ETO ÜYELERİNE YAPI DAYANIMINDA İŞÇİLİĞİN ÖNEMİ ANLATILDI

ETO ÜYELERİNE YAPI DAYANIMINDA İŞÇİLİĞİN ÖNEMİ ANLATILDI
14.06.2023
A+
A-

ETO’da inşaat sektörü için düzenlenen bilgilendirme toplantısında, Eskişehir Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Avşar depreme dayanıklı binalar yapabilmek için işçilikte nelere dikkat edilmesi gerektiğini video ve fotoğraflarla anlattı.

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) düzenlediği bilgilendirme toplantılarıyla üyelerine yeni ufuklar açmaya devam ediyor. ETO’nun İnşaat Taahhüt Meslek Komitesi “Yapı Dayanımda İşçiliğin Önemi” başlıklı bilgilendirme toplantısı düzenledi. Mustafa Çekiç Meclis Salonu’nda gerçekleşen ve Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Avşar’ın gerçekleştirdiği bilgilendirme toplantısına ETO Başkanı Metin Güler, Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara, yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleri de katıldı.

ETO olarak inşaat sektörünün daha iyi noktalara gelmesi için çalışıyoruz

Toplantının açılışında konuşan ETO Meclis Üyesi Atakan Bakılan, Türkiye’nin çok büyük bir deprem felaketi yaşadığını belirterek, depremde vefat edenlere Allah’tan rahmet, yakınlarını kaybedenlere de başsağlığı diledi. Deprem felaketinden ders çıkarılması gerektiğini belirten Bakılan, ETO’nun İnşaat Taahhüt Meslek Komitesi’nin sektörü daha iyi noktalara taşımak için tüm gücüyle çalıştığının altını çizdi. Deprem tehlikesi altında olan Eskişehir’in taşıyıcı sistem kalitesini artırmak amacıyla “Yapı Dayanımda İşçiliğin Önemi” başlıklı etkinliği düzenlediklerini belirten ETO Meclis Üyesi Atakan Bakılan, seminerin inşaat sektörü için bilgilendirici olacağını kaydetti.

Sağlam binalar inşa etmek için işçilik çok önemli

Şubat ayında Türkiye’nin deprem silsilesi yaşadığını belirten Eskişehir Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Avşar, yaşanılan felaketin dünyada eşine rastlanır olmadığını söyledi. Depremlerin alanının çok büyük olduğunu belirten Avşar, depremlerin 50 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybetmesine ve T.C Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın hesaplarına göre 103 milyar dolarlık maddi kayba sebep olduğunu söyledi. Depremde can kayıplarının yaşanmaması için alınması gereken tedbirlerin başında yapı denetiminin geldiğini belirten Avşar, arsa tahsisinden binanın tamamlanmasına kadar olan tüm sürecin hassasiyetle denetlenmesi gerektiğini kaydetti.

Binalarda enine ve boyuna taşıyıcılar dikkatle yapılmalı

Sağlam binalar inşa etmek için işçiliğin çok önemli olduğunu belirten Avşar, inşaattaki tüm enine ve boyuna taşıyıcı donatıların dikkatle yapılması gerektiğini dile getirdi. Deprem bölgesindeki hatalı yapılan inşaatları video ve fotoğraflarla anlatan Eskişehir Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Avşar, kolon ve perde vb. gibi taşıyıcı sistemlerin nasıl üretilmesi gerektiği hakkında detaylı bilgi verdi. Avşar yönetmeliğe uygun olarak yapılan binaların yaşanılan depremlerde ayakta kalmayı başardığını sözlerine ekledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.