Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 18°C
Çar 20°C

Eto Üyelerine Yapılandırma Kanunu Anlatıldı

Eto Üyelerine Yapılandırma Kanunu Anlatıldı
17.05.2023
A+
A-
Eskişehir Ticaret Odası, Eskişehir Vergi Dairesi Başkanlığı’nın işbirliğinde 7440 Sayılı Yapılandırma Kanunu hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Eskişehir Ticaret Odası (ETO) üyelerini bilgilendirdiği toplantılarına bir yenisini daha ekledi. ETO üyelerine Eskişehir Vergi Dairesi Başkanlığı’nın işbirliğinde 7440 Sayılı Yapılandırma Kanunu hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Mustafa Çekiç Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Eskişehir Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Çelik, ETO Başkanı Metin Güler, Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara ve meclis üyeleri de katılım sağladı. Toplantıda konuşan Eskişehir Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Çelik, 7440 Sayılı Yapılandırma Kanunu’nun 12 Mart 2023 itibariyle yürürlüğe girdiğini belirterek, kanun kapsamındaki yapılandırma imkanından faydalanabilmek için 31 Mayıs 2023 tarihinden önce başvuru yapılması gerektiğini söyledi.
Yapılandırma kanunu mükelleflere ve vatandaşlara kolaylık sağlıyor Bu yapılandırma kanununun geçmişte yapılanlara göre daha geniş kapsamlı olduğunun altını çizen Eskişehir Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Çelik, işletme kayıtlarının düzeltilmesi, vergi ve matrahı artırımı gibi imkanların da bu kanunla mümkün olduğunu söyledi. Çelik, vatandaşların ve mükelleflerin kamuya yönelik herhangi bir borcu olup olmadığını e-devlet üzerinden kontrol edebileceğini ve kolaylıkla ödeyebileceğini kaydetti.
Yapılandırmayla geçmiş dönem oda aidatları da 9 taksitle ödenebiliyor Toplantı öncesinde konuşan ETO Başkanı Metin Güler, 7440 Sayılı Yapılandırma Kanunu’nun işletmelere kamu borçları için kolaylık sağladığını belirterek, kanun kapsamında oda üyelerinin de 31.12.2022’den önceki aidat ödemelerini faiz ve gecikme zammı olmadan 9 eşit taksitle yapabileceğini kaydetti.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.