Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
18°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C

Filistin halkına destek veren esnaf Müslüman ülkelerin duyarsızlığından yakındı

Filistin halkına destek veren esnaf Müslüman ülkelerin duyarsızlığından yakındı
18.10.2023
A+
A-

Eskişehir’de bir esnaf, İsrail’in zulmüne Müslüman ülkelerin sessiz kalmasına tepki gösterdi.
İsrail’in Filistin’e yönelik abluka ve saldırıları sürüyor. Eskişehir’de İsrail’e tepki ve Filistin’e destek için 100 araçlık konvoy düzenlenmiş, ayrıca vatandaşlar tarafından kentin çeşitli bölgelerinde Filistin bayrakları asılmıştı. Dün gece de Filistin’deki bir hastanenin bombalanması ve 500 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine vatandaşlar, Eskişehir Valiliği önünde toplanarak, İsrail’e tepki gösterdi. İstiklal Mahallesi Kuyumcular Sokak üzerinde dükkânı olan bir esnaf da dükkânına Türk ve Filistin bayrakları astı. Elinden gelen tek şeyin bayrak asarak dikkat çekmek olduğunu dile getiren esnaf Salim Bahadır Dede, İsrail’e karşı tepkisiz kalan Müslüman ülkelere tepki gösterdi.

“Çocuklar ölüyor, büyükler sessiz kalıyor”
Eskişehir’de 30 yıldır esnaflık yapan Salim Bahadır Dede, Müslüman ülkelerin ve vatandaşların Filistin’de yaşananlara tepki göstermesi gerektiğini dile getirdi. Masum insanların çok fazla zarar gördüğünü ifade eden Dede, “Bu iş kurda kuzu emanet etmek gibi, orada can yakıyorlar, tepki maksatlı bayrak astık. Bu iş Müslümanların en büyük yanlışı, çünkü Gazzeli halk şuanda yalnız. Çocuklar ölüyor, büyükler sessiz kalıyor. Burada elini taşın altına koyabilecek tek ülke Türkiye gözüküyor. Müslümanların birleşmesi lazım ki bu zulüm bitsin. Başka bir çözüm yok. Oradaki halka Allah yardım etsin. Biz oradaki bir anne ile babanın tırnağı olamayız. Benim buraya bir bayrak asmamın hiçbir ehemmiyeti yok, bu sadece benim kişisel tepkim.

Benim tepeme bomba düşse kaç gün dayanırım bilmiyorum ama orada insanlar 80 yıldır dayanıyor. Ben daha önce de bu şekilde tepki gösterdim ama sadece benim tepkimle olacak bir şey değil, herkesin tepki göstermesi gerekiyor. Şuan duyarsız bir toplum var, yani tepkiler gösteriliyor ama yetersiz olduğunu düşünüyorum. Tek umudumuz Recep Tayyip Erdoğan, bu işi bir kişi çözebilecekse tek o çözebilir. Bu işi bir an önce bitirmesini temenni ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.