Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
18°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C

Gediz’e gelen Çinli turist grubu gençlik merkezinde misafir edildi

Gediz’e gelen Çinli turist grubu gençlik merkezinde misafir edildi
03.01.2024
A+
A-

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Çin Halk Cumhuriyeti’nden gelen 30 kişilik grup Gençlik Merkezi Kütüphanesinde misafir edildi.

Gediz’e bağlı Çeltikçi Köyünden olan tur operatörü İsmail Paksoy tarafından ilçenin tanıtımı adına programlarında olmamasına rağmen, Çavdarhisar ziyaretinin ardından ilçeye gelen Çinli turist grup Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak tarafından Gençlik Merkezi Kütüphanesinde ağırlandı.

Zaman yetersizliği nedeniyle Murat Dağı ve Ilıca’ya gidemeyen turist grubunun kütüphanede en çok dikkatini çeken Kurtuluş Savaşı Gediz Dioraması oldu. Dioramayı dikkatle inceleyen turistler Kurtuluş Savaşı ve Kurtuluş Savaşında Gediz’in rolü hakkında tur operatörü İsmail Paksoy’dan bilgi aldılar.

Bölgenin ve Gediz’in önemli turizm merkezlerinden birisi olan Murat Dağı ile ilgili resimleri de inceleyen Çinli grup mutlaka tekrar Gediz’e gelerek Murat Dağı’nı ziyaret edeceklerini söylediler. Ayrıca tur operatöründen Çin’den gelen ve Anadolu’ya düzenlenen turlara Murat Dağı ve Gediz’in de eklenmesini talep ettiler.

Gediz’e gelen turist grubunu ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak, “Çin’in Pekin kentinden Anadolu turu için gelen misafirlerimizi Gençlik Kültür Merkezimizde ağırladık. İlçemizin tarihi ve kültürünü tanıttık. İlçemizin tanıtımı adına zaman az da olsa grubu Gediz’e getiren hemşerimiz İsmail Paksoy’a da teşekkür ediyorum. Gediz’in yurtiçi ve yurtdışında tanıtımına katkı sağlayan herkese saygılarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Turist grubu Gençlik Merkezi ziyaretinin ardından Başkan Akçadurak ile hatıra fotoğrafı çektirirken, Akçadurak tarafından kendilerine Gediz Tarhanası ve Türk Kahvesi hediye edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.