Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
18°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 19°C
Sal 21°C
Çar 20°C

Geriatri Atölyesi’nde yaşlılara destek olunuyor

Geriatri Atölyesi’nde yaşlılara destek olunuyor
21.08.2023
A+
A-

Eskişehir Şehir Hastanesi’nde 31 Ekim 2022 tarihinde Valilik tarafından projelendirilerek hizmete açılan Geriatri Atölyesi’nde 65 yaş üstü hastalara sosyal ve bedensel olarak destek sağlanıyor.
Geriatri Atölyesi’nde 65 yaş üstü hastalara uzman doktorlar ile fizyoterapi, sosyal hizmet, ergoterapi, diyetisyen ve psikolog desteği sunuluyor. Yaşlanma ile birlikte gelen kırılganlık, depresyon, hareketsizlik, düşmeler ve çoklu ilaç kullanımı gibi birçok farklı problemi engellemeyi yönelik çalışmaların yürütüldüğü atölyede, hobi ve çeşitli aktiviteler yapılıyor. Merkez personelleri sadece hastalıkta değil, bütün yaşlılık sürecinde sağlıklı, aktif, başarılı ve mutlu olmaları için yaşlıların yanlarında olduklarını belirtiyor.

“Faaliyetlerimize yenilerini ekleyerek hizmet vermeye devam edeceğiz”
Geriatri Uzmanı Dr. Yelda Öztürk, Geriatri Atölyesi’nin yaklaşık 1 yıldır hizmet verdiğini söyledi. Ekiplerine yeni katılan gerontolog ile birlikte faaliyetlerine yenilerini ekleyerek hizmete devam edeceklerini ifade eden Öztürk, “Geçen yıl valiliğimizce projelendiren geriatri atölyemizde yaklaşık 1 yıldır hizmet vermekteyiz. Burada hastalarımızı ilk önce ben değerlendiriyorum. Hastalarımızın tıbbi ölçüsünü alıp çerçeveli geriatrik değerlendirmesini ve kronik hastalıklarını sorguladıktan sonra gerekli ilaç düzenlemelerini yapıyorum. Ardından geriatrik sendromlar olarak bilinen unutkanlık, depresyon, düşme, kırık, iştahsızlık, kas erimesi, uyku bozukluğu ve idrar kaçırma gibi problemleri ekibimle birlikte düzenleyerek gerekli yönlendirmeleri sağlıyorum. Ekibimize yeni gerontoluğumuz da katıldı. Onunla beraber bu faaliyetlerimize yenilerini ekleyerek hizmet vermeye devam edeceğiz. Tüm idarecilerimize ve yöneticilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

“Yaşlılarımızın sosyal sorunlarını önemsiyoruz”
Geriatri hekiminin değerlendirmesinin ardından hastaların çerçeveli gerontolojik incelemelerini yapan Gerontolog Kübra Uyanıker, bu incelemede hastaların fiziksel, psikolojik, bilişsel ve sosyolojik durumlarını göz önünde bulundurduğunu belirtti. Geriatri Atölyesi’nde yaşlılara eğitimler ve bilgilendirmeler yaptıklarını dile getiren Uyanıker, “Ekibimizde ben dahil psikolog, diyetisyen, ergoterapist, dil konuşma terapisti, fizyoterapist ve sosyal hizmet uzmanımız bulunmaktadır. Bu eğitimler çerçevesinde sağlıklı yaş alma, ev içi kazaların önlenmesi, yaşlılığın getirdiği sosyal sorunlarla mücadele, beslenme, diyabetik durumlarda beslenme, kronik hastalıklarda beslenme, düşmeyi engellemek için denge egzersizlerimiz, demans eğitimlerimiz, bilişsel aktiviteyi arttırıcı egzersizlerimiz ve hatırlatıcı el-kol koordinasyonuna yönelik faaliyetlerimiz vardır.

Bunun dışında yaşlılarımızın sosyal sorunlarını da önemsiyoruz. Bakım ve huzurevleri konularında bilgilendirmeler, yaşlıların sosyal hakları, engellilik durumlarında neler yapabilecekleri, bakım verenlerin hakları ve eğitimlerini de gerçekleştiriyoruz. Yaşlılarımızın sadece hasta olduklarında değil, bütün yaşlılık süreçlerinde sağlıklı, aktif, başarılı ve mutlu olmaları için merkezimizde hizmet vermekteyiz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.