Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
18°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C

Girişimci Kadınlar Tecrübelerini Paylaştı 

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir’deki girişimci kadınların katılımıyla Eskişehir Sanayi Odası (ESO) tarafından düzenlenen panelde girişimci ve üretici kadınlar tecrübelerini paylaştı. 
Panelin başlangıcında değerlendirmelerde bulunan ESO Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş, “Dünya Emekçi Kadınlar Günü için bir araya geldik ancak aslında her gün böyle sadece bir gün ile sınırlı değil. Üreten emek veren başımızın tacı kadınların şirketlerimizde daha fazla yer almasını istiyoruz. Hayatlarımızın her anlamında görmek istiyoruz. Diğer yandan kadınların hiçbir şekilde pozitif ayrımcılığa ihtiyacı yok, eşit görülmeye ihtiyacı var. ESO olarak bunu ilke edindik” ifadelerini kullandı. 

“Toplumun yüzde 100’ü kadınlar tarafından yetiştiriliyor” 
Panelin açılış konuşmasını yapan ESO Meclis Üyesi Nilay Güneş Erdemir, “Toplumun yüzde 50’si kadınlar tarafından oluşuyor ama toplumun yüzde 100’ü kadınlar tarafından yetiştiriliyor. Hayat döngüsünde bu kadar önemli rolü olan bizlerin, iş hayatında ve sosyal hayatın tamamı içinde yer almamamız için hiçbir sebep yok. Daha çok isteyelim, daha çok çalışalım, daha çok birlik olalım, daha fazla güçlenelim. Ancak bu sayede toplumsal cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldırmak mümkün olacaktır. Tabii ki kabul ediyorum kolay değil. Ama istek, azim, katılım ve dayanışma ile mümkün. Bunu da biliyorum” diye konuştu.

Yapılan açılış konuşmalarından panele konuşmacı olarak katılan iş kadınları Bedriye Berber Engin, Sumer Tömek Bayındır ve ESO Meclis Üyesi Nilay Güneş Erdemir iş dünyasına giriş ve yıllar boyunca devam eden bilgi ve tecrübelerini aktardı. 
Öte yandan panel sonunda İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu ve Nilay Güneş Erdemir, panel konuşmacılarına hediye taktim etti. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.