Site Rengi

DOLAR 32,5249
EURO 34,8871
ALTIN 2.433,03
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 20°C
Çar 21°C
Per 19°C

HAL CAMİİNİ YIKMAK İÇİN BU KADAR UĞRAŞ VERMEK NEYİN NESİDİR ?

HAL CAMİİNİ YIKMAK İÇİN BU KADAR UĞRAŞ VERMEK NEYİN NESİDİR ?
06.09.2023
A+
A-

Memur- Sen Eskişehir İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Eskişehir Şube Başkanı İbrahim Akar yaptığı yazılı açıklamada; Hal Camiinin Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılmak istenmesi ile ilgili konuştu. Geçtiğimiz aylarda Eskişehir Büyüşehir Belediyesi meclis kararıyla imar planı değişikliği yaparak Hal Camiinin bulunduğu alanı özel mülk ve ticaret alanı ilan ederek caminin yıkılmasına yasal zemin hazırlayacak bir karar almıştı.

Bu karar karşısında Eskişehir Kardeşlik Platformumuz öncülüğünde toplanan konuya duyarlı binlerce vatandaş cami önünde basın açıklaması yaparak alınan karara tepki göstermişti.

İbrahim Akar;Bu tepkiler sonrası Hal Camii Kültür Varlıkları Koruma Kurulu Müdürlüğü kararıyla koruma altına alınmıştı. Ancak Büyükşehir Belediyesi bu kararı mahkemeye götürmüş camiyi yıkmaktaki ısrarcı tutumunu devam ettirmiştir.

Bu konuda bizler gibi duyarlı tüm Eskişehir halkı Hal Camiinin ayakta kalması için gereken her türlü yasal yola başvurarak camimizi korumak için gereken mücadeleyi vereceğiz. Kimse bu konuda sessiz kalacağımızı tepki göstermekten geri duracağımızı düşünmesin!!!

Camiyi yıkmak istemekteki bu kadar ısrar nedendir anlayabilmiş değiliz.

Bu durum karşısında insan şu soruları sormakta geri duramıyor:

Camiyi yıkıp yerine ticaret alanı ilana edip kimler bu alanın sahibi olacak?

Hali hazırda bulunan cami nedeniyle yasa gereği yakınında alkollü mekan açmanın önündeki engel mi kaldırılmak isteniyor?

Zira bu sebeple yıkmakta ısrar ediliyorsa bölgede ziyadesiyle fazlaca bulunan içkili mekanlar yetmiyor mu?

Bölgenin trafik yoğunluğunun asıl sebebi cami mi yoksa Büyükşehir Belediyesinin yıllardır Eskişehir’deki trafik sorununa çözüm bulmaktan aciz yönetim anlayışı mıdır?

Aynı güzergah üzerinde bulunan Haller Gençlik Merkezi de bu gerekçeyle yıkılacak mı?

Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen olmak üzere yetkilileri bu konuda duyarlı olmaya, bu gereksiz ısrardan vazgeçmeye davet ediyorum. Önümüzdeki yerel seçimlerde Eskişehir halkı bu yanlış kararda ısrar edenlere gereken cevabı sandıkta verecektir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.