Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 17°C
Sal 21°C

Hatipoğlu, canlı yayında iddiaları yanıtladı Büyükerşen’den çirkin iftiralar!

Hatipoğlu, canlı yayında iddiaları yanıtladı  Büyükerşen’den  çirkin iftiralar!
01.08.2023
A+
A-

İYİ Parti Eskişehir milletvekili Nebi Hatipoğlu, bir süredir Türkiye gündemine oturan açıklamaları ve bazı iddiaları canlı yayında yanıtladı. TV 100’deki “Taksim Meydanı” programına katılan Hatipoğlu, siyasete deprem bölgesinden ihale almak için girdi iddiasına da sert yanıt verdi

Hatipoğlu, “Deprem gibi yaşadığımız büyük felaket üzerinden siyaset yapmak Büyükerşen’e yakışmadı. Böyle bel altı konularla siyasette kaliteyi düşürecek açıklamalar da hocamıza hiç yakışmadı. Mesnetsiz, ispatsız iddialarda nasıl bulunur? Kendisini bu iddiaları ispata davet ediyorum, aksi taktirde kendisi müfteridir. Ayrıca bu konuda Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağım” dedi.

KENDİ ADAYLARIMIZLA GİRELİM

Eskişehirspor için verilen benzin istasyonu konusunu da yanıtlayan Hatipoğlu,Benzin istasyonu alanının İl Özel İdaresi tarafından Eskişehirspor’a tahsis edildiğini, Büyükşehir Belediyesi’ne sadece ruhsat için başvurduklarını söyledi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM

Yerel seçimlerde tüm il ve ilçelerde kendi adayları ile seçime girmenin daha doğru olacağını savunan Hatipoğlu, yaptığı açıklamalarının kendi görüşü olduğunu da belirti.

İYİ Parti Eskişehir milletvekili Nebi Hatipoğlu, bir süredir Türkiye gündemine oturan açıklamaları ve bazı iddiaları canlı yayında yanıtladı. TV 100’deki “Taksim Meydanı” programına katılan Hatipoğlu, siyasete deprem bölgesinden ihale almak için girdi iddiasına da sert yanıt verdi.

TV 100’de yayınlanan Taksim Meydanı programına, yurt dışından telefonla canlı yayın konuğu olarak katılan Nebi Hatipoğlu, moderatör Gürkan Hacır ile gazeteciler Barış Yarkadaş, Hasan Öztürk, Deniz Gürel ile araştırmacı Ertan Aksoy’un sorularını yanıtladı.

Programa önce telefonla bağlanan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, çeşitli konulara değindikten sonra Hatipoğlu ile ilgili bazı iddialarda bulundu.

Büyükerşen, şehirde konuşulanlara göre “Nebi Hatipoğlu, siyasete deprem bölgesinden ihale almak için girmiş ama bu sadece söylenti, elinde belge var mı derseniz, böyle bir belge yok” şeklindeki iddiasına Hatipoğlu’ndan sert yanıt geldi.

Sonradan yurtdışından telefonla canlı olarak katıldığı programda önce bu iddiaya yanıt veren Hatipoğlu, “Ben Eskişehir’de 3 kuşaktır sanayicilik yapan bir ailenin çocuğuyum. Bizi bilen bilir, bizim haramla işimiz olmaz. Biz belediyelerden iş almayız, biz devletten iş almayız. Türkmenistan ile Azerbaycan ile işimiz yoktur. Biz ürünlerimizin yüzde 85’ini ihraç ederiz. Dolayısıyla hocam böyle bir iddiada nasıl bulunur. Çok şaşırdım.

Sanıyorum yanlış bilgilendirilmiş. Deprem gibi yaşadığımız büyük felaket üzerinden siyaset yapmak Büyükerşen’e yakışmadı. Böyle bel altı konularla siyasette kaliteyi düşürecek açıklamalar da hocamıza hiç yakışmadı. Böyle mesnetsiz, ispatsız iddialarda nasıl bulunur? Kendisini bu iddiaları ispata davet ediyorum, aksi taktirde kendisi müfteridir. Ayrıca bu konuda Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağım” dedi.

Benzin istasyonu ve deprem bölgesinden ihale alacağımız iddialarını kendisinin de ilk kez programda duyduğunu belirten Hatipoğlu, çok şaşırdığını, Büyükerşen’in dedesini, babasını tanıdığını, böyle iddialarda bulunmasına anlam veremediğini kaydetti. Hatipoğlu, “Hocamın art niyetli olduğunu düşünmüyorum, ama kendisinin yanlış bilgilendirildiğini sanıyorum” diye konuştu.

Yine Büyükerşen’in iddiaları arasında yer alan “Eskişehirspor için benzin istasyonu” iddiasını da yanıtlayan Hatipoğlu, konunun Eskişehirspor Başkanı olduğu 2008 yılına ait olduğunu, benzin istasyonunu Eskişehirspor için istediklerini ifade etti. İl Özel İdaresi tarafından Eskişehirspor’a verilen benzin istasyonu alanına ruhsat almak için Büyükşehir Belediyesi’ne başvurduklarını söyledi.

KENDİ GÖRÜŞLERİM

Hatipoğlu programda katılımcıların çeşitli sorularına da yanıt verdi.

Yerel seçimlerde sağ partileri destekleme yolundaki açıklamasının tamamen kendi görüşü olduğunu belirten Hatipoğlu, bir soru üzerine seçim döneminde “Bir oy Kemal’e, bir oy Meral’e diyerek oy istediğini, seçimde de içinin elvermediği halde Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verdiğini söyledi.

Hatipoğlu, yerel seçimlerde tüm il ve ilçelerde kendi adayları ile seçime girmenin daha doğru olacağını savundu. Bu arada katılımcılardan gazeteci Hacı Yakışıklı, İYİ Parti kulislerinden edindiği bilgilere göre partideki milletvekillerinin çoğunluğunun da Hatipoğlu gibi düşündüğünü söylemesi üzerine Hatipoğlu, “Biz İYİ Parti’nin her yerde kazanması için çalışıyoruz” şeklinde yanıtladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.