Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 19°C

İHH ARACILIĞIYLA AFGANLILARİN DEPREMZEDELERE

İHH ARACILIĞIYLA AFGANLILARİN DEPREMZEDELERE
13.02.2023
A+
A-

İHH Eskişehir İnsani Yardın Vakfı Aracılığıyla ‘’Afganistanlıların Depremzedelere Desteği’’
06.02.2023 Pazartesi günü saat 04.17 sularında meydana gelen merkez üssü Kahramanmaraş ili Pazarcık İlçesi’nde olan deprem nedeniyle; Güneydoğu Anadolu Bölge’miz başta olmak üzere bütün ülkeyi sarsan bir deprem yaşadık. Bu afet beraberinde bir an önce sarılması gereken çok sayıda ve tarifsiz yaralar oluşturdu .

Bunlardan birisi de bölgedeki kardeşlerimizin gıda, barınma, ısınma gibi en temel hayati ihtiyaçlarının karşılanmasıdır. Ülkemizden ve Dünya’nın dört bir yanından insanların yaptığı gibi biz de Eskişehir İHH olarak o ihtiyaçları karşılamak için mücadele ediyoruz. Gönlü güzel insanların vesilesiyle yardım tırlarımız peşpeşe bölgeye ulaşıyor elhamdülillah!
Şimdiye kadar 8 tır, 24 araç ve 92 kişilik ekibimiz bölgeye gitti. 2 Mobil Aşevi Kurduk. Arama Kurtarma ekiplerimiz, lojistik dağıtım ekiplerimiz bölgede günlerdir mücadele veriyor. Ayrıca Eskişehir’e gelen depremzedelere de çalışma başlattık. Barınma, yiyecek ve kıyafet yardımı yapmaktayız.
Bu vaziyet içerisindeyken karşılaştığımız bir kardeşliği,desteği sizlerle paylaşmak istiyoruz. Eskişehir’de yaşayan Afganistan’lılar kendi topladıkları nakit para ve ihtiyaç malzemesi olduğunu bunları deprem bölgesine göndermek istediklerini bize söylediler. Bu zor günlerde bu dayanışmanın önemini hepimiz en derinden hissediyoruz. dediler.

Allah-u Teala’nın ayeti kerimede buyurduğu üzere Müminlerin kardeş olduklarına bir kez daha şahitlik ettik. Elhamdulillah.
Afganistanlı olup Eskişehir’de yaşayan kardeşlerimize topladıkları yardımı nasıl topladıklarını sorduğumuzda karton toplayan arkadaşlarımızdan inşaatta çalışan arkadaşlarımızdan az çok demeden toplayıp destekte bulunmak istedik dediler. Hatta elimizdeki iki kıyafetten, iki battaniyeden birini verelim diye kampanya başlatmışlar.
55.000 ₺ nakdi yardım da toplayıp onlarla malzeme alıp bize teslim ettiler.

Bu destekleri sebebiyle Afganistan’lı kardeşlerimize , afet bölgesini mahzun bırakmamak üzere canla başla çalışan bütün kardeşlerimize, dünyanın dört bir yanından ellerinden gelen yardımı ulaştıran bütün insanlara teşekkür ediyoruz. Rabbim yardımlarımızı kabul eylesin . Bir umut ile ailelerinden,sevdiklerinden gelecek güzel haberleri bekleyen kardeşlerimizi en hayırlı en güzel haberlerle buluştursun. Bölgenin ve etkilenen tüm kardeşlerimizin yaralarının en kısa zamanda sarılıp iyileşmesini nasip eylesin. Rabbim bizleri affeylesin ve afetlerden,felaketlerden mu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.