Site Rengi

DOLAR 32,2989
EURO 34,7939
ALTIN 2.399,07
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Açık
Eskişehir
18°C
Açık
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 21°C

İhsaniye’de salep yetiştiriliyor

İhsaniye’de salep yetiştiriliyor
21.02.2024
A+
A-

Afyonkarahisar İhsaniye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bölgede deneme amaçlı 250 metrekare alanda salep ekimi gerçekleştirdi.

2023 yılının Kasım ayında ekimi gerçekleştirilen salep ürününün mayıs ayında hasat yapılması bekleniyor. Salep yetiştiriciliği hakkında bilgi veren İhsaniye İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yasin Şen “Çiftçilerimizin arazilerinden elde ettiği geliri arttırmak, yeni bir gelir elde etmesini sağlamak ve endemik bir bitki olan salep orkidesinin gelişmesini sağlamak için ilçemizde salep demonstrasyonu kurduk. Bu demonstrasyonda fide ve yumru kullanıp hangisinin iklim ve topraklarımız için daha uygun olduğunu belirlemek istedik. Endemik bitki türü olduğu için doğadan toplanması yasak olan salep orkidesinin üretimi, Tarım ve Orman Bakanlığından verilen özel izinle yapılabilmektedir. Salebin tesis dönemi ortalama 3 yıldır. Salep bitkileri genelde taban arazilerde yetiştirilmektedir. Metrekareye yaklaşık 200 yumru dikilmektedir. Nisan-Mayıs aylarında çiçeklenme başladığında bir ay içerisinde her salep orkidesi için elle hasat yapılmaktadır. Hasat sonrası tohumluğa ayrılan yumrular hemen geri dikilmektedir. Hasat zamanı tahribat olmaması için sıralı ve her sıra arası boşluk bırakılarak dikim yapılmaktadır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.