Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 19°C
Sal 20°C
Çar 20°C

İİBF ile Yabancı Diller Yüksekokulu çalışma toplantısında bir araya geldi

İİBF ile Yabancı Diller Yüksekokulu çalışma toplantısında bir araya geldi
29.08.2023
A+
A-

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde (İİBF) Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim elemanları tarafından yürütülmekte olan Akademik İngilizce derslerinin değerlendirilmesi ve geliştirilmesi maksadıyla İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksekokulu arasında bir dizi çalışma toplantısı gerçekleştirildi.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Yabancı Diller Yüksekokulu yöneticileri ile dersleri yürüten öğretim elemanlarının katılımıyla İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi dekanı Prof. Dr. Elif Dağdemir’in ev sahipliğinde 9 Ağustos Çarşamba günü İİBF dekanlık ofisinde gerçekleştirilen ilk toplantıda Akademik İngilizce derslerini yürüten öğretim elemanlarının deneyimleri ve öğrenci geribildirimleri ele alındı.

17 Ağustos Perşembe günü Yabancı Diller Yüksekokulunda Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ümit Deniz Turan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ikinci toplantıda ise derslerin geliştirilmesi yönünde yapılması gerekenler değerlendirildi. Bu bağlamda derslerde İngilizce yeterlilik sınavı temelli şubeleşme, derslerde kullanılan eğitim materyallerinin İİBF’nin akademik ilgi alanlarıyla uyumlulaştırılması, derslerde konuşma yetkinliğinin alan bazlı geliştirilmesini sağlayacak uygulamalara yer verilmesi ve ders şubelerinde öğrenci sayılarının optimum düzeyde tutularak sınırlandırılması gibi konularda kararlar alındı.

“Akademik İngilizce dersleri yoğun ilgi görüyor”
Çalışma toplantılarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Elif Dağdemir konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi:
“Akademik İngilizce dersleri gerek İngilizce programlarımızda kayıtlı öğrencilerimiz gerekse de isteğe bağlı hazırlık eğitimini başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz tarafından yoğun ilgi görüyor. Bu dersler oldukça verimli bir şekilde yürütülüyor. Bununla beraber belli dönemlerde bu tip çalışma toplantılarıyla nasıl daha iyi yürütülebileceğine ilişkin değerlendirmeler de oldukça yararlı oluyor. Yabancı Diller Yüksekokulu yönetici ve öğretim elemanlarına yapıcı iş birlikleri için teşekkür ediyorum.” ,
“Bu toplantılar ortak çalışma kültürü açısından çok değerli”
Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ümit Deniz Turan da yaptığı açıklamada her iki birim arasındaki iş birliğine önem verdiklerini belirterek şunları söyledi:
“Öncelikle Akademik İngilizce III ve Akademik İngilizce IV dersleri için uygulanması ön görülen kararların gelecek dönemlerde diğer Akademik İngilizce dersleri için de genişletilmesi yönünde bir eğilim oluştu. Bu tip çalışma toplantılarını eğitim ve öğretim kalitesinin geliştirilmesine ilişkin ortak çalışma kültürünün yaygınlaşması açısından çok değerli buluyorum. Tüm katılımcılara sıcak yaz günlerinde verdikleri emekler için ayrıca teşekkür ederim.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.