Site Rengi

DOLAR 32,5304
EURO 34,9073
ALTIN 2.444,05
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Az Bulutlu
Eskişehir
19°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 18°C

İlkokul öğrencileri yaz tatilinde yabancı dile yöneldi

İlkokul öğrencileri yaz tatilinde yabancı dile yöneldi
16.08.2023
A+
A-

Eskişehir’de eğitim öğrenim tatili sebebi ile ilkokul öğrencilerinin birçoğu vakitlerini değerlendirmek için yabancı dil kurslarına yöneliyor.

Öğrencilerin boş vakitlerini İngilizce öğrenerek geçirmek istediğini belirten öğretmenler, geçtiğimiz yıla göre bu yıl dil öğrenmeye ilginin arttığını söyledi. Eskişehir’de özel bir dil eğitim kurumunun kurucu müdürü Mustafa Köksal, ailelerin bu yaz İngilizce kurslarına rağbet gösterdiğini belirterek, yabancı dil öğrenmek için hevesli olduklarını ifade etti.

“Geçtiğimiz yıllara göre dil eğitimlerine rağbet bu yıl fazla”
Çocuk gruplarına İngilizce öğretimi açısından ayrı bir şekilde önemsediklerini dile getiren Kurucu Müdür Köksal, “İngilizce artık bu zamanda olmazsa olmazlardan. Çocuklar yaz tatilini verimli geçirmek için ikinci bir yabancı dil eğitimi almayı artık ön planda tutuyorlar. İlkokul 1’inci sınıftan 8’inci sınıfa kadar öğrenciler yaz dönemini boş geçirmemek için bize kayıt yaptırıyorlar. Dil öğrenmeye ilgi yüksek. Geçtiğimiz yıllara göre yaz eğitimlerine rağbet bu yıl fazla. Biz de bu durumdan memnunuz. Yaz okulundaki derslere hem Türk hem yabancı öğretmenler giriyor. Yabancı öğretmenler telaffuz ve pratik eğitim veriyor. Türk öğretmenler gramer ve dil fonksiyonlarını gösteriyor. Çocuklar dinleme ve konuşma ağırlıklı eğitimler görüyor. Sınıflarımız kalabalık değil. Eğitimler arkadaşlık ve neşe ortamında geçiyor. Çocuklar dil öğrenmeyi seviyor. Bunun için çok hevesliler. Yaz eğitimlerinin Eylül başında tamamlanmasını bekliyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.