Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 19°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 19°C

İnönü, Karadeniz’e Açıldı

15.08.2019
A+
A-

Kültür turları düzenleyen İnönü Belediyesi vatandaşları bu kez de Batı Karadeniz turuna çıkardı.  
Üç kafile olarak planlanan gezilerin ilk kafilesi günübirlik Safranbolu ve Amasra gezisinde eğlenceli saatler geçirdi. Belediye personeli ve profesyonel rehberler eşliğinde çıkılan yolculukta ilk durak Ankara Beştepe Millet Camii oldu. Daha sonrasında Safranbolu ve ardından İncekaya Kanyonu'nda cam terasa giden grup, kanyon manzarası eşliğinde sabah kahvaltısı yaptı. Safranbolu'nun tarihi ve turistik yerlerinden Eski Çarşı, Cinci Han, Arasta Çarşısı, Tarihi Kaymakamlar Evi, Yörük Köyü Sipahioğlu Konağı, Eski Yörük Köyü gibi yerleri ziyaret eden kafile, turun Safranbolu bölümünü tamamlayarak Amasra'ya geçti. Amasra'nın eşsiz doğasını keşfeden vatandaşlar Tarihi Kemer Köprü, Ağlayan Çınar ve Tavşan Adası'nın doğal güzelliklerinin ardından Amasra Sahili'nde günbatımını izleyerek turu tamamlayıp burada fotoğraf çektikten sonra İnönü'ye döndü. 
İnönü halkından gelen yoğun talepleri geri çevirmeyen Başkan Kadir Bozkurt'un talimatıyla gerçekleştirilen ilk Batı Karadeniz Turu'na keyifli bir gün geçiren İnönülüler, Başkan Kadir Bozkurt’a Safranbolu İnce Kaya Kanyonu’nda bulunan seyir terasında açtıkları pankart ile teşekkür ettiler. İnönü Belediyesi'nin düzenlediği günübirlik Batı Karadeniz turlarının da devam edeceği bildirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.