Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
18°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C

İshak Usta: ‘Lezzetin ve Şehrin Zirvesindeyiz’

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir’de hem şehrin zirvesini hem de Urfa lezzetlerinin zirvesini yerinde yaşamak ve tatmak için biz ekip olarak İshak Bey Urfa Sofrası’na misafir olduk. Urfa sıcaklığında hem Eskişehir'in zirvesini yaşadık, hem de Urfa lezzetlerinin zirve yaptığı mekanı gördük. Öncelikle hayırlı olsun. Bizleri misafir ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Önce sizi tanıyabilir miyiz?
İshak Taş, 20 yıldır bu sektörün içindeyim. Şanlıurfa'da çok küçük yaşlarda.çıraklıktan başladım. İlkokul sonrası bu mesleğe girdim. Son on yıldır da işletmecilik yapıyorum. Önce Urfa sonra İstanbul, Ankara son olarak da şu an Eskişehir'de tüm hizmet vermek için. Bu işi çok severek yapıyorum. Çünkü kendi mesleğim. Müşteri memnuniyetini ön planda tutuyorum.

Siz çocukluktan beri bu işin içindesiniz, meslek edindiniz. Mesleğinizi ne olarak tanımlarsınız?
Yemek kültüründe ne varsa ben yemek kültürü ustasıyım. Kebap, lahmacun pizza sulu yemek ara sıcaklar içli köfte çiğköfte terbiyeli terbiyesiz tavuk tüm bu dallarda yatayım. Yıllardır hayatımı verdim bu işe.insallah bir onurde öyle olacak. Severek yapıyorum. Ne iş yaparsan yap severek yapmak. Bir işte sevgi olmadı mı basaramazsın. 

Ne zaman başladınız bu işe?
1994‘de bu işe başladım. 1997’de ilk işveren olarak devam ettik. Babam ile beraber 2010 kadar Urfa da , Ankara da bir şube açmıştık. Sonrasında da İstanbul da bir şube açtık. 3. şubemizde şu an Eskişehir’de. 

Neden Eskişehir?
Eskişehir daha çağdaş, yemeğe önem veren bir şehir. İnsanların lezzet anlayışı daha güzel. Biraz araştırma yaptım. Eskişehir denilince çağdaşlık şehircilikte ön plana çıkmış bir şehir. Türkiye'nin projelerin öne çıktığı pilot bir şehir. Bunun için Eskişehir’i seçtim. Memnunum, çok güzel gidiyor. İnsanlarla da çok iyi anlaşabiliyoruz. Birbirimizin dilinden anlıyoruz.

Ne zamandır Eskişehir'desiniz?
Aslında beş altı aydır buradayız ama bir aydır işletmemiz var. İnşallah uzun bir süre sürer.

Yer olarak neden burayı tercih ettiniz?
Manzara çok güzel. Gecesi ayrı; gündüzü ayrı güzel. İnsanların nefes alacağı şehir yoğunluğundan uzak park sorunu yok. Çocuk oyun alanımız var. İnsanlar temiz havada aileleriyle birlikte çocuklarıyla gelebilecekleri bir mekan. Daha çok aileye yönelik bir mekan. Bütün müşterilerimize misafir gözüyle bakıyoruz. Urfalılar misafirperverdir.

Mekanı tanıtır mısınız?
Mekanize üç katlı. Terasımız var. Açılır tavan. Mekanı müzik ve toplu yemeklere ve toplantılı yemekler içinde kullanılır şekilde yaptık. Veda yemeği sünnet yemeği. Toplam üç katta 500 kişilik yerimiz var. Şu an 200 kişilik yemek çıkarıyoruz. Ama inşallah ileriki günlerde bunu katlayacagiz. Bir ayda kendimizi iyi tanıttıktan sonra, üç beş ayda inşallah Eskişehir bizi daha iyi tanıyacak ve tutacaktır.

Bundan sonra değişik etkinliklerde sizi görecek miyiz?
Urfa sıra geceleri planlıyoruz. Ayda bir kez olmak üzere Urfa ekibimiz gelecek. Çiğköfteli, eğlenceli bir sıra gecesi düşünüyoruz. 

Eskişehir’imizi nasıl buldunuz?
Eskişehir güzel, önü açık bir memleketimiz. Güzel atılımlar yapılıyor. Daha güzel atılımların da olacağını görüyorum. Eskişehir insanına en güzelinin yakışacağını düşünüyorum. Biz de Eskişehir'e sadece yemekle değil, Urfa'nın kültürüyle de hizmet vereceğiz. Urfa'nın mutfağı çok geniş. Urfa’daki sofrayı kaldırdık, Eskişehir'e kurduk. Urfa Sofrası yaptık.

Biz size özel bir yemeği duyduk. Nedir bu?
İshak Bey Kebabı. Bütün yöremizin değişik tatlarının olduğu bir kebap tepsisidir. Bütün Urfa lezzetlerinin olduğu bir kebap. Tüm lezzetlerin tadılması için yaptığımız bir kebap. İçli köfte, acılı çiğköftemiz var. Acılı ezme var. Patlıcanlı yemeklerimiz, terbiyesiz tavuğumuz var. Çeşitlerimiz çok. Anlatmakla olmaz, gelip yemek lazım. Yemeden zaten lezzet anlatılmaz. İshak Bey hem mekanın ismi hem kendi ismim… Yıllardır bir marka olduk bu isimle. Eskişehir’de de bu marka ile devam ediyoruz. Zengin kebap çeşitlerimizi bir menüde birleştirdik ve İshak Bey Kebabı çıktı. 

Bizim mekanımızda hem kebabın lezzetini hem Urfa'nın lezzetini hem zirvenin lezzetini görmek ve tatmak isteyenler İshak Bey Urfa Sofrasına gelsinler. Hem şehrin zirvesinde hem lezzetin zirvesindeyiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.