Site Rengi

DOLAR 32,4538
EURO 34,8130
ALTIN 2.412,72
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Az Bulutlu
Eskişehir
18°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 13°C
Paz 18°C

İyi Parti İl Başkanı Tunca’dan ‘10 Ocak’ Mesajı

15.08.2019
A+
A-

İyi Parti Eskişehir İl Başkanı Ramis Tunca, ‘10 Ocak’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Tunca mesajında:

“Büyük önder Atatürk diyor ki:
-Matbuat hiçbir sebeple tahakküm ve nüfûza tabi tutulamaz.
-Özel maksatla neşriyat yapan bazı gazetelerin, halkın ekseriyeti üzerinde yaptığı tesir, her memlekette olduğu gibi o gazetelerin lehinde değildir.
-Türkiye basını milletin gerçek ses ve iradesinin doğduğu yer olan Cumhuriyet’in etrafında çelikten bir kale oluşturacaktır. Bir düşünce kalesi, düşünce yolu kalesi. Basın görevlilerinden bunu istemek, Cumhuriyetin hakkıdır.
-Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.’

İşte bu nedenledir ki basınımızın çalışan emekçilerinin yaşadıkları haber verme güçlüklerinin haricinde çok önemli görevleri vardır. Biliyoruz ki Türk toplumunun şekillenmesinde bu kadar etki sahibi olan meslek grubunuzun yükü oldukça ağırdır. Çalışan gazetecilerin yaşadığı siyasi ve ekonomik baskıları biliyor ve kınıyoruz. Ekonomik bağımsızlığın basın kuruluşları için olmazsa olmaz olduğunun bilincindeyiz. 

Her şeye rağmen görevini Cumhuriyetimiz adına yapan tüm çalışan gazete emekçilerinin ‘Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.