Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C

KA220-HED çağrısı çerçevesinde desteklenmeye değer görülen projenin açılış toplantısı ESOGÜ’de yapıldı

KA220-HED çağrısı çerçevesinde desteklenmeye değer görülen projenin açılış toplantısı ESOGÜ’de yapıldı
07.03.2024
A+
A-

Erasmus+ Ana Eylem 2 Yükseköğretim için İşbirliği Ortaklıkları (KA220-HED) çağrısı çerçevesinde desteklenmeye değer görülen ‘Somut ve Somut Olmayan Kültürel Mirasın Dijital Oyunlarla Aktarımı İçin Etkin İşbirliği Geliştiren “Innovative Tools to Digitize The East and West Cultural Heritage: A Digital Game Design Methodology Guide” Projesi’ açılış toplantısı ESOGÜ ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşması ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürşat Bora Çarman’ın tarafından gerçekleştirildi. Dengeli bir Doğu-Batı kültür sentezini paydaşlarıyla tasarlayacak olan projenin açılış toplantısına 6 üniversite, 5 ülke ve iki gençlik derneği katılım gösterdi. Toplantının ilk günü ESOGÜ HAMER’in Türk kültürünü yabancı katılımcılara aktardığı sahne performansı ile sona erdi. Toplantının ikinci gününde tarihi Odunpazarı Bölgesi’nde teknik gezi düzenlenerek Eskişehir’in kültürel bellek öğeleri katılımcılara aktarıldı. Somut ve Somut Olmayan Kültürel Mirasın Dijital Oyunlarla Aktarımı İçin Etkin İşbirliği Geliştiren projenin ikinci toplantısı ise Mayıs ayında Polythecnic University of Catalonia ev sahipliğinde İspanya’da gerçekleştirileceği belirtildi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ayşen Çelen Öztürk’ün yürütücülüğünde başlayan proje ile somut ve somut olmayan kültürel mirasın geleceğe aktarılmasında dijital oyun tasarımlarının bir araç olarak kullanılması hedefleniyor.

Doğu ve Batı kültürel mirasını dijitalleştirmeye yönelik yenilikçi bir araç olarak dijital oyun tasarımı için model bir kılavuz geliştirecek projenin paydaşları; Eskişehir Teknik Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Universita’ Degli Studi Di Firenze, Floransa/ İtalya, Polythecnic University of Catalonia, Barcelona/İspanya, Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi, Bakü/Azerbaycan, Non Formal Education For Youth (NGO) Gençlik için Yaygın Eğitim Derneği/Ukrayna, Fırsat Eşitliği ve Sürdürülebilir Gelecek Derneği, Ankara/Türkiye’den oluşuyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.